sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kick-Ass 2 (2013)

Tykkäsin kovasti elokuvasta Kick-Ass ja sarjakuvasta johon elokuva perustui. Tiesin, että Kick-Ass 2 ei voi olla yhtä kova, mutta salaa sitä kuitenkin toivoin. 

Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) on Big Daddynsä kuoltua ollut isänsä kaverin Marcuksen (Morris Chestnut) hoidossa. Hit-Girlin isä toivoi, että neiti saisi elää normaalia elämää ja sitä Marcus yrittääkin hänelle tarjota. Hit-Girl käy lukiota ja yrittää sopeutua teinityttöjen julmaan maailmaan. 

Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) puolestaan haluaa seesteisen kauden jälkeen palata toimintaan ja etsiikin HIt-Girlin vetäydyttyä uuden possen jonka kanssa taistella pahaa vastaan. Sekalaista vigilanttejen joukkoa johtaa kenraali Stars and stripes (Jim Carrey). Hyvisten kootessa voimansa myös pahisten puoli vahvistuu. Isänsä kuolemasta Kick-Assille kaunaa kantava The Motherfucker (Christopher Mintz-Plasse) kasaa perintörahoillaan tiimin, jolla kukistaa Kick-Ass jengeineen. Mukana muun muassa lihaskimppu Mother Russia (Olga Kurkulina) sekä The "pieni, mutta kova" Tumor (Andy Nyman).

Hyvikset
Kick-Ass 2 oli kepeä komediapläjäys, mutta ei se kyllä yltänyt lähellekään sitä ensimmäistä. Mielestäni oli ihan hauska ajatus kuvata Hit-Girlin sopeutumisyrityksiä "tavalliseen porukkaan", jotenkin toteutus kuitenkin siltä osin ontui. Kick-Ass itse jäi myös turhan taka-alalle elokuvasta kun hahmojen lukumäärä paisui tässä toisessa osassa verrattuna siihen ensimmäiseen. Elokuva tuntui kokonaisuudessaankin kulkevan hieman nuotin vierestä; miltei nappiin, mutta ei ihan kuitenkaan. Pahisten porukkaa johtava Mintz-Plasse oli sopivan koominen "nemesis" ja hänen tiimissään ollut Mother Russia oli kyllä yksi kovimmista pahismuijista joita olen vähään aikaan nähnyt. 

Elokuva sai negatiivista julkisuutta pätkässä esiintyneen Jim Carreyn kommentoitua, että katuu siinä esiintymistä liiallisen väkivallan takia. En nyt ihan ymmärrä, että millä perustein, koska voiman käyttö jää loppujen lopuksi aika vähälle. Toisaalta väkivaltaviihteen ystäville kommentti saattoi lisätä sopivasti intoa nähdä Kick-Ass 2.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli viihdyttävä, mutta ei loistava. 

***1/2

Ohjaaja:Jeff Wadlow (Never Back Down)
Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse
Kesto:103min
Valmistusmaa:USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.