sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 21. huhtikuuta 2014

The Double (2011)

Katsoin Dostojevskin saman nimiseen kirjaan perustuvan elokuvan - The Double. Kirjaa en ole lukenut, mutta nyt katsoin tämän elokuvan.

Paul (Richard Gere) on CIA:sta eläköitynyt poliisi, joka vedetään takaisin mukaan murhatapaukseen, joka vaikuttaa olevan Paulin pitkään jahtaaman Cassiuksen tekosia. Paul on valkuuttunut, että Cassius on kuollut eikä murha voi olla tämän tekosia, mutta innokas FBI-agentti Ben (Topher Grace) on asiasta eri mieltä. Hän on omistanut koko elämänsä Cassiuksen tutkimiselle ja on jopa tehnyt hänestä gradun. 

Mitä enemmän Ben ja Paul alkavat tapausta tutkia, niin sitä enemmän jäljet osoittavat Pauliin. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä se näyttää. 

Kaksi sankaria
Elokuva oli ankeaa katsottavaa. Richard Gere ei kuulu lempinäyttelijöihin, mutta joissain elokuvissa hänen vähäeleisyytensä toimii. Tässä hänen esiintymisensä oli hyvää unilääkettä. Topher Grace näyttää joutuvan 70's shown jälkeen aina samanlaisiin rooleihin jonkinlaisena nuorena vitsikkäänä nerona. Tässä elokuvassa hänen vitsikkyyttänsä oli vähennetty, mutta silti hän oli yhtä ärsyttävä kuin kaikissa muissakin elokuvissa joissa olen hänet nähnyt. 

Suomen pääkaupungin rautatieasema pääsee elokuvassa maailmankartalle

Kaiken kaikkiiaan elokuva oli sekava, tylsä sekä mukanokkela.

*1/2

Ohjaaja: Michael Brandt (Esikoisohjaus)
Pääosissa:Richard Gere, Topher Grace, Martin Sheen 
Kesto:98min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.