sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 8. huhtikuuta 2014

G.I Jane (1997)

I never saw a wild thing sorry for itself. A bird will fall frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself. 

Sotilas Jane (G.I. Jane) kertoo tarinan ensimmäisestä naisesta, joka pääsee senaattorin (Anne Bancroft) PR:n lisäämiseksi suorittamaan Navy SEAL:sien eli Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen koulutusohjelman. Kukaan ei usko tai halua että tämä nainen Jordan O'Neill (Demi Moore) läpäisee kurssin, mutta Jordan on päättänyt, että hänhän menee läpi vaikka harmaan kiven ja vastoinkäymiset vain lisäävät polttoainetta hänen vihaansa.

Viggo Mortensenin voi nähdä kovaotteisena Master Chiefinä. 

G.I Jane
Elokuva ei saanut oikein hyvää vastaanottoa ja imdb:ssäkin sillä on vain vaivaiset 5,8 tähteä, mutta minuun se on kuitenkin aina vedonnut. Todennäköisesti mieltymyksestäni Viggo Mortenseniin, Ridley Scottiin ja "vahva nainen -elokuviin". Mielestäni Demi Moore selviytyy oikein hyvin kovan naisen roolistaan. Tämän fysiikka on uskottava ja kaljukin pukee. Hauskaa oli myös se, että senaattori, joka on itsekin nainen, käytti hyväkseen Jordania. Elokuvasta ei siis jäänyt liian sokerista "girl power! -makua". 

Do you want total war? Yes we want total war!
Viggolta löytyi tarvittava auktoriteetti ja fysiikka ollakseen uskottava johtohahmo. Realistisuudesta en osaa sanoa, mutta ainakin viihdyttävä Sotilas Jane osaa olla.

Tasa-arvo on hyvä juttu vaikka en itse armeijaan menisikään. 

 ***1/2

Ohjaaja:Ridley Scott
Pääosissa:Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft
Kesto:125min
Valmistusmaa:USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.