sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Private Benjamin (1980)

Tyttö joka kävi intin (Private Benjamin) oli yksi lempi elokuviani pienenä. Nyt kun katsoin sen uudelleen, niin ei se ollutkaan enää ihan niin hauska kuin muistin. Elokuvasta on ollut ainakin joskus suunnitteilla remake, johon Anna Faris olisi ollut kiinnitettynä, mutta en tiedä projektin nykyistä tilaa.

Armeijassa on surkeaa, mutta Judy ei luovuta
Judy Benjamin (Goldie Hawn) on rikkaan perheen vesa, joka menee naimisiin avioerojuristin kanssa. Hääyönä mies saa kuitenkin sydärin ja lähtee vihreämmille laitumille. Judy ei oikein tiedä mitä tekisi kun on iältään jo 28 eikä ole eläessään hommannut omaa elantoaan. Värvääjä saa kuitenkin armeijan vaikuttamaan oikein houkuttelevalta vaihtoehdolta, johon Judy päättääkin liittyä. Alokas Benjamin järkyttyy armeijan kovuudesta muun muassa tavattuaan joukkuuen johtajansa Doreenin (Eileen Brennan) ja onkin luovuttamisen partaalla kunnes saa uutta puhtia tavattuuaan vanhempansa. Judy valmistuu alokasleiristä ja suuntaa uuteen tehtävään Belgiaan, jossa hän miltei päätyy uudemman kerran avioon. 

In the army
Goldien Hawn on uskottava hopealusikka persiissä syntyneenä hienohelmana, joka ei ole stereotyyppistä armeijatyyppiä. Siksi hänen edesottamuuksiaan armeijan leivissä onkin ihan hauska
Eileen Doreen
seurata. Myös Doreen on hahmona mainio armeijan johtajattarena. Mielestäni kuitenkin loppupuolen juonikuvio ranskalaisen Henrin (Armand Assante) kanssa avioon aikominen tuntui hieman pitkitetyltä, mutta ymmärrettävältä ratkaisulta. Tietystikin piti näyttää, että Judy ei ollut enää sama tyttö vaan pystyi kieltäytymään avion tuomasta turvasta ja aloittaa itsenäinen elämä.



Ihan hauska ja Goldie on symppis.

***

Ohjaaja:Howard Zieff (Unfaithfully Yours, My girl)
Pääosissa:Goldie Hawn, Eileen Brennan, Armand Assante
Kesto:109min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.