sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 21. huhtikuuta 2014

A Good Day to Die Hard (2013)

Minä tykkään Die Hard -leffoista. Ykkönen on paras ja sitten tykkään siitä "Simon says" -kolmosesta. Rennyn kakkonen sekä nelonenkin on ihan viihdyttäviä. Olinkin hyvin järkyttynyt ja itkuinen kun laitoin pyörimään tämän uusimman tulokkaan - A Good Day to Die Hard, josta oli riisuttu kaikki se mikä tekee Die Hardista Die Hardin: Hyvä dialogi, toiminnan ohessa tapahtuva vitsailu sekä Brucen karisma. Nämä oli ravistettu pois ja jäljelle oli jätetty pelkät erikoistehosteet, puiset hahmot ja sekava juoni. Elokuvan alku on yksi huonoimmista joita olen koskaan nähny eikä kehnoa alkua seurannut sen kummempaa. Voin myöntää, että nukahdin kesken elokuvan, jota tapahtuu hyvin harvoin. Yleensä kyllä jaksan oli sitten miten huono pätkä tahansa. Nyt voitti uni.

Hissikohtauksessa yritettiin vääntää huumoria
Elokuva ei siis ollut kovin hyvä enkä edes ole varma pystynkö kuvailemaan juonta kunnolla, mutta Bruce Willisin tähdittämä John McClane menee Venäjälle auttamaan poikaansa Jackia (Jai Courtney), joka on joutunut paikalliseen vankilaan. Kun John pääsee paikalle, niin saa hän selville, että Jack onkin CIA:n salainen agentti eikä siis ongelmanuori kuten on luullut. Jackin tehtävänä on pysäyttää ydinaseiden varastusoperaatio ja hän sekä isänsä John päätyvätkin taistelemaan venäläistä alamaailmaa vastaan yhdistäen voimansa ja saavuttaen jälleen läheiset isä-poika-välit.

Sinällään ihan kiva, että Johnin poika ei ollut kukaan "nörttinäyttelijöistä" kuten Shia LaBeouf Indiana Jonesin poikana, mutta oli tuo Jai kyllä aika persoonaton pökkelö. Mielestäni silloin kun ei ole enää mitään kerrottavaa pitäisi lopettaa tällaisten jatko-osien tehtailu vain puhtaan rahan takia. 

Nyt meni maku koko Die Hardiin. 

*1/2

Ohjaaja:John Moore
Pääosissa: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch
Kesto:98min
Valmistusmaa:USA

5 kommenttia:

  1. Ja kuitenkin meinaavat vielä yhden Die Hardin tehdä... :(

    VastaaPoista
  2. Välillä päässä pilkahtaa ajatus Die Hard-putkesta, mutta en haluaisi katsoa sen yhteydessä niin tätä kuin neljättäkään osaa. Joten aie tehdä viides ei saa minulta kannatusta.

    VastaaPoista
  3. Siis kuudes, niin kuin Children of the Corn 666

    VastaaPoista
  4. Niinpä. En muista hirveästi nelosesta, mutta en kyllä sitä ihan näin paljon vihannut. Pitäisi varmaan katsoa uudelleen, mutta muistaakseni se oli mielestäni ihan ok. Kyllä tietysti siinä jo alamäki alkoi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.