sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Easy A (2010)

Katsoin kirjastosta Emma Stonen takia lainaamani Easy A:n. Elokuvan nimi viittaa kirjaan Tulipunainen kirjain, jossa kevytkenkäiseksi leimattu nainen joutuu kantamaan punaista A-kirjainta häpeän merkkinä.

Emma Stone esittää Olive-nimistä koululaista, joka valehtelee kaverilleen menettäneensä (oikeasti tylsän viikonlopun aikana) neitsyytensä. Tämän valheen kuulee kuitenkin myös himokristitty (Amanda Bynes), joka levittää juorun koko koululle. Yksi pieni valhe paisuu ja pian Olive huomaa valehtelevansa koulun nörttipojille hyödykkeitä vastaan, että on harrastanut heidän kanssaan vaakamamboa. Koska valheet otetaan tosina saa Olive koulussa huoran maineen ja päättää näyttää, että se ei häntä haittaa kantamalla punaista A-kirjainta "huorahtavissa" vaatteissaan. On kuitenkin yksi poika joka ei huorajuttuihin alunperin uskonutkaan, Oliven lapsuudenihastus Todd (Penn Padgley). Elokuva näytetään takaumina kun Olive paljastaa webcameran välityksellä totuuden koko koululle.


Vakuutuin Emma Stonesta elokuvassa Hölmö, hullu, rakkaus minkä takia tämänkin elokuvan lainasin. Emma Stone olikin hyvä oikeasti älykkäänä huoramainetta kantavana naisena, mutta kokonaisuudessaan elokuva ei oikein toiminut. Myös Emman vanhempina toimineet Stanley Tucci ja Patricia Clarkson olivat hauskaa katsottavaa. Ehkä lukioajat on jo itsellä niin takana päin, että en oikein osaa enää samaistua koulun tuomiin paineisiin ja juorujen vaikutukseen ja ei se nyt niin dramaattista ainakaan meidän lukiossa ollut. En myöskään oikein ymmärrä miksi naisen piti tekopanna homoa kaveriaan, että häntä ei enää luultaisi homoksi...Ja miksi hän veti homman överiksi kantamalla jotain "horomerkkiä". Vaikka hän selittikin elokuvassa motiivit teoilleen, niin en silti oikein "ostanut" niitä. Elokuva ilmeisesti yritti olla moderni versio John Hughesin nuorisoelokuvista, olihan niistä elokuvassa mainintoja, mutta siinä missä Hughesin elokuvat jäävät "kansakunnan" muistiin, niin jää tämä tekele auttamatta unholaan.

**1/2

Ohjaaja: Will Gluck (Friends with Benefits)
Pääosissa:Emma Stone, Amanda Bynes ja Penn Badgley
Kesto:92min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.