sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Blue Valentine (2010)

Lainasin kirjastosta elokuvan nimeltä Blue Valentine puhtaasti sen takia, että siinä näyttelee vuoden 2011 kuuma nimi - Ryan Gosling.

Elokuvan keskiössä ovat siis Dean (Ryan Gosling) sekä Cindy (Michelle Williams). Tarina kerrotaan nykyhetkestä sekä takautuvasti menneisyydestä käsin. Dean ei ole kouluja käynyt, kun taas Cindy haaveilee lääkikseen menosta. Yllättävä teiniraskaus vie kuitenkin haaveet lääkärin ammatista ja tilalle tulevat haaveet perheestä. 

Nykyhetkessä Dean ja Cindy ovat jo perhe ja heidän lapsensa on noin kolmevuotias. Pariskunnalla ei mene hyvin. Dean on alkanut juopottelemaan ja  sairaanhoitajan työtä tekevä Cindy on täynnä aggressiivista ja dominoivaa miestään. Ex-heilan ja lapsen oikean isän tapaaminen kaupassa tuo Cindyn tukahdetut tunteet pintaan.

Naimisiin menossa.

Ryan Gosling näytteli täydellisesti vastenmielistä ja alistavaa "juoppoa", mutta joka nuoruudessaan oli kuitenkin sellainen joihin naiset monesti lankeavat, eli itsevarma ja nätti. Michelle Williams oli puolestaan uskottava college-ikäisenä tyttönä!!! En voinut miltei uskoa, että elokuva tehtiin ihan äsken; 2010! Michelle näytteli hyvin hiljaista ja helposti alistuvaa naista, joka on saanut tarpeekseen. Deanin yrittäessä rakastella Cindyn kanssa, näkyi hänen (Michellen) naamasta ja koko kehosta vastenmielisyyden tunne, jota hän Deania kohtaan tunsi.

Tämä tarina ei pääty onnellisesti, sen takia Blue Valentine ei varmaan olekaan ollut mitenkään erityisen suosittu. Minut se ainakin onnistui yllättämään ja harvat romanttiset draamat siihen pystyvät. 

Elokuva oli raa'an rehellinen, pysäyttävä ja pisti miettimään.

***1/2

Ohjaaja: Derek Cianfrance (Esikoisohjaus)
Pääosissa: Ryan Gosling, Michelle Williams ja John Doman
Kesto: 112min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.