sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Dreamgirls (2006)

Katsoin lähinnä tummaihoisten näyttelijöiden tähdittämän Dreamgirls-elokuvan. Tarina kertoo mustien musiikista, jonka valkoihoiset varastivat. Eddie Murphy sai Oscar-ehdokkuuden sivuosasta, mutta kun pokaali ei kohdalle napsahtanut, niin lampsi Eddie ulos koko gaalasta.

Eletään 60-luvun Detroitissa, kun herra nimeltä Curtis Taylor jr (Jamie Foxx) lyö itsensä läpi musiikkibisneksessä. Hänen talliinsa listautuu tyttötrio - The Dreamettes, jonka muodostavat; Deena Jones (Beyoncé Knowles), Effie White (Jennifer Hudson) ja Lorrell Robinson (Anika Noni Rose).

Tyttötriolla menee hetken lujaa, ennen kuin Curtis päättää erottaa lujaäänisen Effien ryhmästä pois ja asettaa Deenan päälaulajakseen. Deena saa menestystä ilman Effietäkin, mutta millä hinnalla?

Eddie Murphy näyttelee James 'Thunder' Earlyä, joka on myös Curtisin tallissa. James edustaa menneiden aikojen soul-musiikkia eikä hänenlaiselle musiikille ole enää oikein tilausta disco-aikakauteen siirryttäessä.
  
Täytyy myöntää, että en katsonut elokuvaa aivan kokonaan vaan kävin välillä selvittämässä kissojen välisiä erimielisyyksiä. Joitain aukkoja siis löytyy. Elokuva ei kuitenkaan vakuuttanut siinä määrin, että koskaan sen haluaisin uudelleen katsoa, joten näillä nyt mennään.

Mielestäni elokuvan ajatus oli hyvä. On tärkeää tuoda esiin se riisto mitä valkoihoiset harjoittivat mitä tuli niin sanottuun "mustaan musiikkiin". Elokuvassa oli myös kaksi ihka oikeaa laulajaakin, joten kappaleet olivat uskottavia. Eddiekin pääsi laulelemaan eikä hän yhtään hullummalta kuulostanut. Olisin jopa suonut Eddielle enemmän ruutuaikaa.

Tyttötrio vaikka osasivatkin laulaa, niin ei enää jaksanut näyttelemisen puolella vakuuttaa. Varsinkin Beyonce jäi hyvin valjuksi. Jennifer Hudsonin Effie-hahmo puolestaa ärsytti minua jostain syystä ihan helvetisti. Muutenkin koko elokuvan rakenne tuntui kumpuilevalta eikä jaksanut ainakaan minua pitää otteessaan.

Nääh!

jk. Sinällään ironista, että kolme Dreamgirls-elokuvan musiikkikappaletta oli Oscareissa ehdolla, mutta pokaalin voitti se neljäs ehdokas, jonka esitti valkoihoinen countrylaulaja.

**

Ohjaaja: Bill Condon (Kinsey, Twilight -Aamunkoi Osa1)
Pääosissa: Beyoncé Knowles, Jamie Foxx ja Eddie Murphy
Kesto: 130min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.