sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Date night (2010)

Ostin kasan elokuvia Anttilan alesta, yksi niistä oli parjattu Date night.

Phil Foster (Steve Carrell) sekä Claire Foster (Tina Fay) ovat tavallinen aviopari, joilla on lapsia. Parin tuttavapariskunta (Mark Ruffalo ja Kristen Wiig) eroaa ja se saa molemmat ajattelemaan omaa avioliittoaan. Molemmat kaipaavatkin jotain uutta joka viikkoiseen deitti-iltaan ja nämä jerseyläiset päättävätkin mennä Manhattanille syömään uuteen hip-ravintolaan. 

Ainoa ongelma on siinä, että Fostereilla ei ole pöytävarausta ja päättävätkin ottaa paikalle tulemattomien Tripplehornien varauksen. Liike ei ole kuitenkaan fiksu, koska Tripplehornit ovat pulassa ja heitä jahtaa kaksi korruptoitunutta poliisia. 

Elokuvan sivuosissa voi nähdä mm. Mila Kunisin, James Francon, Mark Wahlbergin ja Ray Liottan.


Odotukseni olivat minimaaliset koska olin kuullut elokuvasta pelkkää huonoa. Tätä taustaa vasten sainkin yllättyä positiivisesti. Vaikka elokuva alkoi hitaasti ja sitä mietti vaan, että miten tämä deitti-ilta oikein menee pieleen, niin elokuva onnistui yllättämään. Date night olikin laadullisesti hyvin epätasainen erittäin hauskoista kohtauksista vaivaannuttaviin hetkiin.

Steve Carrell oli roolissaan erinomainen ja Tina Faylla oli hetkensä. En kuitenkaan voinut olla miettimättä elokuvaa jollain toisella naispääosanesittäjällä.

Paikoin loistava, paikoin heikko.

***

Ohjaaja: Shawn Levy (Night at the museum, Reel Steel)
Pääosissa: Steve Carell, Tina Fey ja Mark Wahlberg
Kesto: 88min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.