sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

The Descendants (2011)

Katsastin George Clooneyn tähdittämän parhaasta elokuvastakin oscar-gaalassa ehdolla olleen The Descendants:in. Heti tähän alkuun täytyy ihmetellä, että miten tämä elokuva oli päässyt ehdolle? Oliko The Descendants parempi kuin esimerkiksi Drive tai Shame? Ei läheskään. Ei liikuta edes samassa pallopuistossa.

Matt King (George Clooney) on Hawaijilla asusteleva kahden tyttären isä. Mattin vaimo on koomassa ja hän saa tietää, että vaimo ei tästä koomasta tule ikinä heräämään. Kaiken lisäksi Mattin vanhempi tytär Alexandra (Shailene Woodley) kertoo isälleen, että on nähnyt äitinsä jonkun toisen miehen kanssa ennen koomaan johtanutta onnettomuutta.

Matt päättää mennä tapaamaan vaimonsa salaista rakastettua (Matthew Lillard), joka sattuu olemaan sama mies, joka hoitaa Kingin suvun omistaman maan myyntikauppaa.

Matt tuskailee kuinka kasvattaa kaksi ongelmaista tytärtään yksin ja selvitä vihan tunteistaan vaimoaan kohtaan.
 
  
Apua! Elokuva oli suoranaisesti rasittava katsoa. Tämä elokuva oli kuin tehty Oscar gaalaa varten; "pistetään kultapoika George esittämään hieman hassua isää ja laitetaan koko elokuvan ajaksi helvetin rasittavaa hawaii-musiikkia taustalle, niin kyllä sieltä palkinto kolahtaa. Ai nii! Ei unohdeta ongelmanuoria ja kuolevaa äitiä! Jee! We got a winner!" Jos jotain positiivista on keksittävä, niin Mattin vanhinta tytärtä näytelly Shailene oli kyllä ihan vakuuttava vihaisena teininä.

Minulle jäi ainakin elokuvasta hyvin teennäinen fiilis enkä päässyt kunnolla mukaan Mattin pään sisäisiin tunnelmiin, mutta kai jostain erilaisuuden tavoittelusta täytyy antaa vähän lisäpisteitä. Ainakaan tämä ei ollut perus Hollywood-kauraa, mutta himskatin tylsää vehnää joka tapauksessa.

**

Ohjaaja: Alexander Payne
Pääosissa: George Clooney, Shailene Woodley ja Amara Miller
Kesto: 115min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.