sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

Horrible bosses (2011)

Valintatalohankintojen katselmus jatkuu, tällä kertaa vuorossa Kaameat pomot (Horrible bosses).

Nick Hendricks (Jason Bateman), Dale Arbus (Charlie Day)  ja Kurt Buckman (Jason Sudeikis) ovat kolme kaverusta joita kaikkia yhdistää se, että heillä on kaameat pomot. Nickin pomona on täydellinen kusipää Dave Harken (Kevin Spacey), Dalen pomona on puolestaan seksuaalisesti ahdisteleva Julia Harris (Jennifer Aniston) kun tas Kurtilla on kiva pomo, mutta sitten se kuolee. Johtajanpallille istuukin pomon poika; huumeita käyttävä Bobby Pellitt (Colin Farrell).

Kun miehet saavat pomoistaan tarpeeksi, päättävät he, että on heidän aika kuolla. Apuun tarvitaan Hitchcockmainen suunnitelma.
Minulla oli paljon ennakkoluuloja ennen kuin laitoin Kaameat pomot eetteriin, joten onnistuin yllättymään positiivisesti. Vaikka Jennifer Aniston voitti roolistaan MTV Movie Awards palkinnon parhaimpana ääliönä, niin vei minun silmissäni Kevin Spacey kirkkaimman pokaalin. Hän todellakin kiteytti kusipää-pomon olemuksen. Tosin ei Jenniferkään huono ollut. Elokuvassa oli myös mukavan tuore ote tämän hetkiseen työttömyystilanteeseen Jenkeissä, kun kukaan ei uskalla jättää työpaikkaansa oli työ kuinka kusista tahansa.

Vanha idea murhan kohteen vaihdosta päikseen, criss-cross, että motiivi jää epäselväksi tuntui hieman vanhalta, mutta kun elokuvassa siitä vitsailtiin, pystyi sen antamaan anteeksi.

Kuten ala-asteen matikanopettaja aikoinaan pisteytti - Mukiinmenevä.

***

Ohjaaja: Seth Gordon (Four christmases)
Pääosissa: Jason Bateman, Charlie Day ja Jason Sudeikis
Kesto: 98min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Itse nautin tästä elokuvasta. Se oli ihan katsottava. Varsinkin, kun lähtökohta ja idea on huumoriltaan mustaa, jota rakastan yli kaiken muun huumorin. No, ehkä ironia on siinä samoilla linjoilla.

    VastaaPoista
  2. Olen myös mustan huumorin ystävä ja sillä saralla ihan toimiva pätkä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.