sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 20. elokuuta 2012

Knocked-up (2007)

Kävin katsomassa Paksuna-elokuvan raskaana olevan ystäväni kanssa muutamia vuosia sitten ja nyt sitten katsastin elokuvan uudelleen television kautta.

Ben Stone (Seth Rogen) on elämäntapaluuseri, joka ei käy töissä ja polttelee pilveä. Ainoa harrastus (pilvenpolttelun lisäksi) on nettisivun perustaminen kamujensa (mm. Jay Baruchel) kanssa. Sivujen ideana on listata kaikkien elokuvien nakukohtaukset. 

Alison Scott (Katherine Heigl) on puolestaan menestyvä ja kaunis viihdetoimittaja, joka asuu siskonsa ja tämän miehen kanssa.

Eräänä iltana niin Ben kuin Alison päätyvät sattumalta samaan baariin juomaan, jossa he myös tutustuvat toisiinsa. Viinanhuuruinen pari päätyy viettämään yhteisen yön, josta sikiää lapsi. Yhden yön jutuksi tarkoitettu tempaus muuttuukin kasvavan mahan myötä monimutkaisemmaksi kuvioksi.


Vuonna 2007 en ollut vielä niin kyllästynyt Seth Rogeniin mitä tätä nykyä alan jo vahvasti olemaan. Ensimmäisen kerran elokuvan nähtyäni pidinkin sitä ihan hauskana komediana. Aihe on  suhteellisen neitseellistä maaperää eikä siis loppuunkulutettu.  Katherine on luontainen komedianne ja onnistui vakuuttamaan, että miksi ottaisi lapsensa mieheksi sellaisen kaverin kuin Seth Rogen. Hauskuuden lomaan oli ujutettu sokerisuutta, joka vei osan elokuvan särmästä pois. 

Alisonin sisko (Leslie Mann) ja tämän mies (Paul Rudd) toivat tarinaan sopivaa pitkän parisuhteen arkirealismia.

Ensikokemus ***













Ohjaaja: Judd Apatow (40v. ja neitsyt, Funny people)
Pääosissa:Seth Rogen, Katherine Heigl ja Paul Rudd
Kesto: 129min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.