sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

The Simpsons Movie (2007)

Katsoin televisiosta tulleen The Simpsons Movie:n toistamiseen.

Homer Simpson (Dan Castellaneta) saastuttaa tavallisella huolimattomuudellaan Springfieldin järven. Homer kippaa vesialueeseen siilollisen lemmikkisiansa sontaa, joka saa aikaan ympäristökatastrofin. Ympäristösuojeluviranomaiset - EPA - päättää sulkea koko Springfieldin jättimäisen lasikuvun sisään, ettei saastunut ilma leviäisi muualle maahan. Springfieldin asukkat eivät ole tästä iloisia ja päättävätkin lynkata Simpsonien perheen. Perheen Maggie-vauva (Nancy Cartwright) on kuitenkin löytänyt maanvajoamasta pakoreitin, joka vie kuvun ulkopuolelle.

Simpsonit pakenevat EPA:a uuden alun toivossa Alaskaan, kunnes kuulevat televisiosta, että heidän kotikaupunkinsa aiotaan räjäyttää olemattomiin. Nyt onkin Simpsonien varassa, että säästyykö Springfield ikuiselta tuholta.

Simpsonit ovat jaksaneet hauskuutta minua usean tuotantokauden verran. Vaikka pidänkin enemmän noin ensimmäisestä 10 tuotantokaudesta, niin jaksaa sarja vieläkin naurattaa. Elokuvasta olisi voinut tulla  helposti ylipitkän jakson tuntuinen pläjäys, mutta mielestäni toteutus oli varsin onnistunut. Juoni oli johdonmukainen, jossa oli mukana Simpsoneille tuttua sekoilua. Hieman poliittista satiiria ja Greendaysta julkkisvieras; kaikki tarvittavat elementit siis.

Kyllä minulla oli ainakin hauskaa ja elokuva kesti vielä toisenkin katselukerran.

***1/2

Ohjaaja: David Silverman (Monsterit Oy)
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner ja Nancy Cartwright
Kesto: 87min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.