sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Monsters (2010)

Katsastin arvontavoittona saamani Monsters DVD:n.

Eletään tulevaisuutta jossa alienit ovat valloittaneet maapalloa. Yhdysvaltojen armeija on onnistunut pitämään alienit meksikon puolella, jossa infektoituneet alueet on merkitty kyltein alieneitten valloittaessa enemmän ja enemmän pinta-alaa. Andrew Kaulder (Scoot McNairy) on yhdysvaltalainen valokuvaaja, joka kuvaa meksikossa alieneitten uhreja. Andrew saa työnantajaltaan tehtävän viedä tämän tytär - Samantha Wynden (Whitney Able) - takaisin Yhdysvaltoihin turvallisesti. Tarkoituksena on mennä nopeaa reittiä lautalla, mutta ikävän ryöstön seuruksesta joutuu pariskunta menemään infektoituneitten alueiden läpi paikallisten oppaiden avulla.

Avaruusoliot näyttäytyivät elokuvassa Cthulhumaisina ilmassa leijailevina oliona. Mielestäni avaruusoliot olivat esitetty mielenkiintoisen orgaanisina. Oliot lisääntyivätkin loisimalla puissa ja siitä kulkeutuen vesistöön. Elokuvan yksi parhaimmista kohtauksista mielestäni olikin kun yksi pariskunnan USA:n rajalle vievistä meksikaaneista sanoi lievästi hymyillen hieman huonolla englannilla: "There are extraterrestrials in the trees" (tms.). Siinäpä lause mitä en usko aikaisemmin kuulleeni.

Elokuvassa oli mielenkiintoinen tempo. Dialogi ja katsojille näytetty kuva ei ollut aina synkassa,se antoi vaikutelman matkanteosta; Välillä jutellaan, välillä nukutaan ja matka jatkuu. Ajattelin, että elokuvassa olisi ollut enemmän gorea ja avaruusolioiden hyökkäyksen jännäämistä, mutta matkanteon katsomisesta tekikin mielenkiintoista pääosapari ja heidän välinen jännitteensä, Tavallaan se oli romanttinen avaruusolio-elokuva. Harvassa senkään genren pätkät.

Scoot McNairy vaikutti tutulta, mutta en nyt muista missä elokuvassa olen hänet aikaisemmin nähnyt. Kuumaa  katsottavaa hän ainakin oli eikä näyttelijäntaitojakaan puuttuunut. Mielenkiintoinen tapaus kaiken kaikkiaan. Täytynee alkaa seuramaan miehen uraa. Myös naispääosan esittäjä Whitney Albe oli minulle tuntematon, mutta teki kelpo suorituksen. Joskin kalpeni McNairyn rinnalla. Virkistävää katsoa hyvää elokuvaa, jossa ei käytetä läpikuluneita kasvoja.

Mielestäni elokuva olisi ansainnut tuloaikanaan enemmänkin huomiota.

***1/2

Ohjaaja:Gareth Edwards
Pääosissa:Scoot McNairy, Whitney Able ja Mario Zuniga Benavides
Kesto:94min
Valmistusmaa:UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.