sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Public Enemies (2009)

Public Enemies perustuu tositapahtumiin. Elokuva kertoo tarinan 30-luvun gangsterista - John Dillingeristä (Johnny Depp), joka pakenee heti elokuvan alussa vankilasta ja ryöstelee pankkeja elääkseen. John rakastuu alemman luokan narikkatyttöön, Billieen (Marion Cotillard). John ei paljon virkavallasta ole huolehtinut kunnes hänen peräänsä lähetetään Christian Balen näyttelemä kovan luokan kyttä Melvin Purvis.

Elokuvassa voi myös nähdä muun muassa Carey Mulliganin ja Stephen Dorffin.  


Elokuva näytti hyvältä ja oli uskottava 30-luvun ympäristönä. Pidän niin Johnnysta kuin Balesta ja elokuvassa oli muutama mainio sivuhenkilökin. Marion oli hyvä valinta gangsterin tyttöystäväksi. Elokuvan koko juoni oli kuitenkin "kissa ja hiirimäinen" eli mitään muuta ei ollut oikeastaan odotettavissa paitsi se, että milloin Purvis saa Dillingerin kiinni.

Elokuvan juonen huomioon ottaen, oli sen kolmetuntinen pituus täysin kohtuuton. Public Enemies ei jaksanut ainakaan minua pitää otteessaan koko pituutensa ajan. Elokuvan rakenne oli myös mielestäni sekava ja epäkiitollista seurattavaa. Siinä oli joitain hyviä kohtauksia ja mainiota näyttelemistä, mutta loppuun asti katsominen tuotti kyllä tuskaa. Publicista tuli hieman mieleen ohjaajan aikaisempi mainio Heat-elokuva, mutta siinä missä Heat osasi pelata vastapuolien henkilökemialla, niin jäi tästä jotenkin uupumaan sellainen Dillingerin ja Purvisin välinen leikittely.

Ihan hauska tarina kun ottaa huomioon, että näin todellakin joskus 30-luvulla tapahtui, mutta nyt idea oli jännempi kuin toteutus.

**1/2













Ohjaaja: Michael Mann (Heat, Collateral)
Pääosissa: Christian Bale, Johnny Depp ja James Russo
Kesto: 140min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.