sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

The Three Musketeers (2011)

Joo, edelleen jatkuu tämä Valintatalohankintojeni katselu. Nyt vuorossa Kolme muskettisoturia (The Three Musketeers).

Taas yksi uusintaversio Dumasin luomista muskettisotureista.

Kolmena muskettisoturina pyörivät hieman vähemmän tunnetut; Matthew Macfadyen (Athos), Luke Evans (Aramis) sekä Ray Stevenson (Porthos). Nuorta D'Artagnania esittää Logan Lerman. Juoni on kutakuinkin sama kuin kirjassakin (tai vuoden 1993 elokuvassa).

Milla Jovovich esittää juonittelevaa Miladya ja Athoksen rakkauden kohdetta. Orlando Bloomin voi puolestaan nähdä ilkeänä Buckinghamin herttuana. Ja kuninkaan armeijaa johtavaa pappismiestä - Richelieusta - esittää mainio Christop Waltz.



Tekisi mieli kirjoittaa vaan paska, mutta ehkä venytän hieman enemmän.

Puvustus oli hieno, maisemat olivat hienot ja hiottu miekkailutaito näkyi. Näyttelytyökin oli ihan hyvää. Ainoa asia mikä näyttelijöissä häiritsi oli se, että luulin Aramisia ensimmäiset 10 minuttia Orlando Bloomiksi ja sitten kun se oikea Orlando Bloom esiintyi, niin luulin, että nyt on kyseessä joku Rautanaamiomainen kaksoisrooli. Tietystikin sitten hieman myöhemmin tajusin, että eihän se Aramis mikään Orlando Bloom ollut. Kuitenkin häiritsevää, että Aramis oli kuin ilmetty kuva Orlandon hahmosta elokuvassa Pirates of the Caribbean. 

                                                                  Kuin kaksi marjaa

En myöskään aistinut kolmen muskettisoturin ja D'Artaganin välillä minkäänlaista kemiaa. He eivät vaan ollut uskottavia ystävyksinä jotka antaisivat toistensa puolesta oman henkensä. Milla olisi muuten ollut ihan toimiva ratkaisu Miladyna, mutta matrixmaiset hidastetut taisteluliikket tekivät hahmosta typerän. Kemiaa ei myöskään ollut nähtävissä Miladyn ja Athoksen välillä.

Eniten elokuvassa kuitenkin häiritsi nämä kaksi seikkaa:

1.) Elokuva oli täysin tarpeeton. Miksi tehdä uusintaversio, jossa ei ole mitään uutta tarjottavaa kuin...
2.) ilmalaivat. Mikä ihmeen neronleimas oli sisällyttää muskettisotureihin ilmalaivaspektaakkeli. Richelieun miehet olivat kuin Pirates of the Blimp. Yhdellä heistä oli jopa silmälappu.

En suosittele.

**

Ohjaaja: Paul W.S. Anderson
pääosissa: Logan Lerman, Matthew Macfadyen ja Ray Stevenson
Kesto: 110min
Valmistusmaa: Saksa, Ranska, USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.