sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 24. elokuuta 2012

Dodgeball (2004)

Katsastin komedian nimeltä Boltsit pelissä - Dodgeball (Dodgeball).

White Goodman (Ben Stiller) omistaa kovan luokan kuntosalin, jossa paikat pannaan piukaksi hulppeean tyyliin, kun taas Peter La Fleur (Vince Vaughn) omistaa Average Joe -nimisen hieman kämäisemmän kuntosalin, jossa rahallinen voitto ei ole tärkeintä vaan hyvä henki. Peterin kuntosali onkin ajautunut taloudelliseen vaikeuksiin ja tarvitsee suuren summan, että voisi maksaa rästiin jääneet maksut pois. White olisi valmis ostamaan konkurssipesän, mutta Peter ei pidä sitä edes vaihtoehtona. 

Peter ja tämän uskollinen Average Joen kävijäkunta päättääkin perustaa kilpailua varten polttopallojoukkueen. Palkintona kun on juuri kaivattu summa.

Naispääosassa pyörii Christine Taylor.


Elokuvassa parodioitiin erilaisia urheiluelokuvia, joissa underdogsit pääsevätkin kaikkien ihmeeksi vakavasti otettaviksi kilpailijoiksi. Hauskuutta tietysti lisää se, että urheilulajina on lähinnä ala-asteen liikuntatunneilta tuttu polttopallo. Konsepti sinällään toimi ja kirvoittikin minulta muutamat naurut. 

Komediaa toi myös Ben Stillerin näyttelemä fanaattinen White Goodman -kusipäähahmo ja Vince onnistui "normaaliudellaan" hyvin tasoittaamaan äärimmäisyyksin menevää Whiteä. 

Yllättävän hauska.

***

Ohjaaja: Rawson Marshall Thurber
Pääosissa: Ben Stiller, Christine Taylor ja Vince Vaughn
Kesto: 92min
Valmistusmaa: USA, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.