sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

The Ugly Truth (2009)

Katsoin eilen Tv Viideltä tulleen romanttisen komedian The Ugly Truth.

Abby (Katherine Heigl) on töissä epämenestyksekkäällä tv-asemalla tuottajana. Katsojalukuja nostaakseen palkkaa aseman johtaja omaa "The Ugly truth" -ohjemaa kaapelikanavalla pyörittävän Miken (Gerard Butler) omalle asemalleen tekemään samaa showta.

Miken ohjelmassa - Ruma totuus - kerrotaan siitä kuinka miehet kokevat ihmissuhteet. Miken sanoma on että ei ole olemassa rakkautta tai sitä yhtä ainoaa oikeaa. Kontrollifriikki Abby taas vihaa miestä henkeen ja vereen. Mike edustaa hänelle kaikkea sitä mitä hän vastustaa, koska uskoo tosirakkautteen.

Abby ihastuu komeaan naapurinsa (Eric Winter), joka täyttää hänen kaikki 10 kriteeriään. Mike lupaa auttaa häntä saamaan miehen itselleen, jos vastapalvelukseksi  ei enää piikittele häntä. Yhteinen projekti onnistuu paremmin kuin toivoa saattaa, mutta Abby ei ehkä enää haluakaan naapuria niin paljon kuin aluksi vihaamansa Mikeä.
 
                                                                                    Gerard ja Katherine

Elokuva noudattaa romanttisten elokuvien klassista kaavaa siinä mielessä, että aluksi vihataan ja sitten rakastutaan. Ensin pääosapari vaikuttaa toistensa täysiltä vastakohdilta, mutta kun elokuva etenee, alkaa yhteinen sävel löytyä. Tästä tietenkin revitään koko elokuvan huumori. Elokuvan protagonisti naisella on myös tietysti epäviehättävämpi kaveri (Bree Turner), joka toimii jonkinlaisena comic reliefinä. Tämän ainoa tarkoitus on elää pääosanaisen kautta ja vouhkata tämän miesjutuista.

Se mikä elokuvassa on erilaista kuin "your run-of-the-mill" romcomissa, niin tässä käytettiin paljon ronskia kieltä ja seksipuheilla oli suurempi osa kuin yleensä.

Katherinen ja Geradin välillä oli kemiaa ja he sopivat hyvin elokuvaan. Katherinessa on luontaisen komediannen ominaisuudet; hän on äärimmäisen kaunis ja ymmärtää elokuvan rytmin. Gerard on taas hyvä tuollaiseksi antisankariksi, joka vaikuttaa aluksi ääliöltä, mutta tällä onkin kultainen sydän; pitäähän hän huolta siskonpojastaan...

Sivuosassa toimiva uutisankkuripari (Cheryl Hines ja John Michael Higgins) olivat ihan hauskoja piikitellessään toisia teennäisen naurun lomassa, mutta tämä on kyllä nähty jo aikaisemminkin hieman erilaisissa puitteissa (esim. He Said, She Said).

Elokuva oli ihan viihdyttävä. Hirveästi mitään uutta se ei tietenkään tarjonnut, mutta se tuskin oli elokuvan tarkoituskaan.

Ihan jees.

**1/2

Ohjaaja: Robert Luketic (Blondin kosto, Anoppi on pahin)
Pääosissa: Katherine Heigl, Gerard Butler ja Bree Turner
Kesto: 96min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.