sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Edge of Darkness (2010)


Katsoin eilen televisiosta tulleen Mel Gibsonin tähdittämän Pimeyden ytimessä (Edge of darkness).

Thomas Craven (Mel Gibson) on poliisi, jonka aikuinen tytär Emma Craven (Bojana Novakovic) tulee vierailemaan hänen luonaan. Emma toimii ydinvoimalassa harjoittelijana tutkimusosastolla. Kauan Emma ei ehdi isänsä luona vierailla, kun tämä ammutaan isänsä ulko-ovelle. Ampuja huutaa "Craven!".

Media spekuloi, että luoti oli tarkoitettu poliisi-isälle, mutta Emman työpaikasta alkaa paljastumaan asioita, jotka viittaavaat siihen, että luoti meni oikeaan osoitteeseen. Thomas on päättänyt löytää tyttärensä murhaajan eikä hänellä ole aikomusta vangita ketään.
 
 
Yllättävä elokuva, josta ei synkkyytä puuttunut. Elokuva oli todellakin suomennoksensa veroinen; nyt oltiin pimeyden ytimessä. Mel Gibsonin ilmeisesti ensimmäinen elokuva hänen sekoamisensa jälkeen sopi hänelle loistavasti. Mel kun vakuutti miehenä jolla ei ole enää mitään menetettävää. En tiedä oliko pari uskonnolista repliikkiä ujutettu kenen toiveesta elokuvaan, mutta sieltä ne löytyivät yhtä varmasti kuin Mel Gibsonin pinnan alla kytevä raivo.

Tyly elokuva, jossa ei turhia herkistelty.

***1/2

Ohjaaja: Martin Campbell (Zorron naamio, Casino Royale)
Pääosissa: Mel Gibson, Ray Winstone ja Danny Huston
Kesto: 117min
Valmistusmaa: UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.