sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

13 Going on 30 (2004)

Katsastin äsken televisiosta tulleen 13 ja risat (13 going on 30).

Jenna Rink on 13-vuotias tyttö, joka toivosi olevansa jo cool 30-vuotias. Jennan paras kaveri on naapurin Matt, jota hän kuitenkin dissaa näyttääkseen coolimmalta. Matt antaa Jennalle syntymäpäivälahjaksi tämän unelmatalon, johon vielä ripottelee toivomuspölyä. Samaan aikaan Jenna tekee toivomuksen ikääntymisestään.

Jenna (Jennifer Garner) herääkin synttäreiden jälkeisenä aamuna oudosta asunnosta ja 17 vuotta vanhempana. Jenna huomaa, että hänestä on kasvanut ilkeä ja kieroileva aikuinen, joka on töissä Poise-nimisessä muotilehdessä. Jenna etsii vanhan Mattin (Mark Ruffalo) käsiinsä ja tajuaa, että he eivät ole olleet enää pitkään aikaan yhteyksissä. Jenna kuitenkin lämmittelee välejään Mattiin ja tunteet heräävät.

Lehden päätoimittajana voi nähdä Andy Serkisin.
 
  
Elokuva on tarkoitettu viihdyttäväksi hömpäksi ja sellaisena se toimiikin. Jennifer Garner vangitsee hyvin pikkutyttömäisyyden omassa olemuksessaan. Mark Ruffalo oli hyvä tasapainoittamaan Garnerin pulppuavaa persoonallisuutta. Elokuva kävi sokerisuudenkin puolella, mutta ei kuitenkaan kuvottavuuteen asti.

***

Ohjaaja: Gary Winick (Rakkauskirjeitä Julialle)
Pääosissa: Jennifer Garner, Mark Ruffalo ja Judy Greer
Kesto: 98min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.