sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Angels&Demons (2009)

Aaargh! Nyt vähän ärsyttää kun kirjoitin melkein koko arvostelun ja sitten tumpeloin jotain ja kaikki katosi bittiavaruuteen.

Katsoin siis äsken Enkelit ja Demonit (Angels&Demons) toistamiseen Tv viideltä. Ensimmäisen kerran näin pätkän kun se tuli elokuvateattereihin. Enkelit ja Demonit on jatkoa Da Vinci -koodille. Elokuvat perustuvat samannimisiin Dan Brownin romaaneihin. Enkelit ja Demonit julkaistiin kuitenkin kirjana ennen jättimenestynyttä Da Vinci koodia.

Vatikaanissa tapahtuu. Paavi on kuollut ja konklaavi pohtii kuka jatkaisi paavin hommissa. Neljä suosikki paaviehdokasta on kuitenkin kidnapattu. Robert Langdon (Tom Hanks) on Harwardissa työskentelevä symbologi, joka on kirjoittanut kirjan: The Art of Illuminati (part1). Tämän teoksen innoittamana saapuu Vatikaanista poliisi hakemaan Robertin ratkaisemaan kidnapattujen paaviehdokkaiden olinpaikkaa. Olihan rikollinen jättänyt jälkeensä tekstin: Illuminati.

Cernissä on kehitetty antimateriaa, joka kuitenkin varastetaan. Murhatun fyysikon kaunis työtoveri Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) löytää ruumiin. Antimaterian uskotaan olevan Vatikaanissa. Illuminati oli tieteellinen seura, jota Vatikaani vainosi ja murhasi 1600-luvulla. Vatikaanin räjäyttäminen olisi siis Illuminatin kosto tästä "purgasta". Vittoria kohtaa Robertin Vatikaanissa ja he ryhtyvät ratkaisemaan paaviehdokkaiden sekä antimaterian olinpaikkaa Vatikaanin kirjastosta löytyvän vihjeen perusteella.

Paavin sijaisena sekä hänen adoptiopoikana toimii Ewan McGregor ja Vatikaanin pääpoliisina Stellan Skarsgård.
 

Tämä elokuva taitaa lukeutua niihin jotka toimivat vain kerran ja isolta screenilta katsottuna. Nimittäin nyt elokuvassa oli vähemmän hohtoa. Mielikuvani mukaan elokuva oli oikeasti hyvä ja jopa jännittävä. Se mikä oli säilynyt vielä tähänkin katselukokemukseen oli se, että pidin Vittorian italialaisesta näyttelijästä, Hän oli todella persoonallisen kaunis nainen, joka oli uskottava älykkäänä naisena. Positiivista oli myös ainakin se kuinka armoton palkkamurhaaja oli eikä Robert pystynyt säästämään kovinkaan monen paaviehdokkaan henkeä eli ei ollut mikään ihmemies. Visuaalisesti elokuva oli myös kaunis ja aiheeltaan mielenkiintoinen symboli-/historia-mysteeri. Uskontotieteilijänä tällaiset aina kiehtovat.

Da Vinci -koodiin verrattuna elokuva on mielestäni paljon parempi. En kestä Audrey "kaksi ilmettä" Tautouta sitten ollenkaan. Siis ainakaan Da Vinci -koodissa. Tom Hanks oli myös jotenkin terveemmän oloinen tässä elokuvassa kuin Da Vincissä. Ewan ei ehkä olisi ollut minun valintani pääpahikseksi, mutta kai hän oli ihan ok. Tässä elokuvassa ehkä lievästi ärsytti se kun Robert on tieteen miehiä ja sitten yksi kardinaaleista sanoi Robertille elokuvan lopussa, että Jumala lähetti Robsun ratkaisemaan rikosta ja siihen Robsu, että en usko että näin on käynyt ja siihen kardinaali sitten, että tottakai hän lähetti ja sitten leikataan siihen kun uusi paavi esittäytyy kansalle...Halleluujaa!! En kestä tuollaista Vatikaanin glorifointia. Kunnon synninpesä.

Elokuva oli jotenkin suuri pettymys, koska muistissani se oli niin hyvä.

*** (ensikokemus ***1/2)
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Tom Hanks, Ewan McGregor ja Ayelet Zurer
Kesto: 138min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.