sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Hugh Grant Double bill: Love Actually (2003)/ About a Boy (2002)

Hugh Grant tähditti molemmissa maanatai-illan elokuvissa, joten päätin lytätä arvostelut samaan kirjoitukseen.

Love Actually (2003)

Useista erillisistä kertomuksista koostuva elokuva, jossa kaikki tarinat nivoutuvat lopussa yhteen. Tämänkaltaisia elokuviahan ollaan nähty aikaisemminkin (Magnolia) ja varsinkin Love Actuallyn jälkeen (Valentine's day).

Tarinan jonkinlainen keskushenkilö on vanha rokkikukko (Bill Nighy), joka tekee epätoivoisen comebackin laulamalla klassikkokappale "Love is all around me" versiona "Christmas is all around me". Kappaleesta tulee joulun hitti. Muita henkilöitä ovat muun muassa Hugh Grant Englannin pääministerinä, joka rakastuu henkilökohtaiseen "white trash" avustajaansa (Martine McCutcheon). Pääministerin siskoa näyttelee Emma Thompson, jolle selviää, että tämän aviomies (Alan Rickman) vikittelee toista naista. Alan Rickman toimii pomona Laura Linneyn näyttelemälle yksinäiselle sielulle, joka on jo vuosia ollut salaa ihastunut työkaveriinsa.

Colin Firth on puolestaan kokenut paljon epäonnea rakkaudessa, mutta kohtaa portugalilaisen naisen, josta tulee hänen kotiavustajansa. Nainen ei puhu englanitia, eikä Colin portugalia; parin välillä on kuitenkin kemiaa. Keira Knightley on mennyt juuri naimisiin ja saa pian tietää että sulhasen paras ystävä on häneen rakastunut. Liam Neeson on leskeksi jäänyt yksinhuoltaja isä, joka yrittää auttaa nuorta poikaansa rakkaushuolissa. Sitten on vielä alastomina häärivät pornoelokuvien testerit (Martin Freeman) ja yksi himokas mies joka menee jenkkeihin hurmaamaan naisia brittiaksentillaan. 
 
 
Minusta elokuva on varsin onnistunut romanttinen komedia. Tarinoita ei liitetä väkisin yhteen vaan ne toimivat hyvin irrallisina kertomuksina joita yhdistää kuitenkin sama teema: Rakkaus. Elokuva on lämminhenkinen ja varsinkin joulun alle sopiva. Tarinat ovat kaikki omalla tavallaan mielenkiintoisia, toiset kiinnostavampia kuin toiset. Itse pidin Colin Firthin ja portugalilaisen naisen tarinasta sekä Emma Thompsonin ja Alan Rickmanin tarinasta. Näyttelijät olivat uskottavia rooleissaan ja elokuva pysyi sopivan kepeänä vaikka vaikeitakin aiheita hieman kosketettiin.

Rehellinen Feel good -movie!

***1/2

Ohjaaja: Richard Curtis
Pääosissa: Hugh Grant, Martine McCutcheon ja Liam Neeson
Kesto: 135min
Valmistusmaa: UK, USA, Ranska


About a Boy (2002)

Hugh Grant näyttelee Will Freemania, jonka ei ole koskaan tarvinnut työskennellä koko elämänsä aikana. Hänen isänsä sävelsi jouluhitin, jonka royalteilla Will on voinut elää työttömänä mukavasti. Willin huoleton sinkkuelämä mutkistuu kun hänen elämäänsä astuu koulukiusattu poika (Nicholas Hoult), jonka äiti (Toni Collette) sairastaa masennusta. Alun epämukavuuden jälkeen, alkaa Will oikeasti kiintyä mukulaan ja viettääkin tämän kanssa paljon aikaa. Will myös rakastuu Rachel Weiszin näyttelemään Racheliin.
 
 
 Elokuva oli ihan viihdyttävä. Toni Collette oli uskottava masentuneena hippiäitinä ja poika oli luonteva syrjityn oudon tyypin roolissa. Pojan ilmekkyys ja olemus olivatkin suurin syy elokuvan onnistumiselle. Hugh teki vakio Hughit. Asia mikä elokuvassa hieman ärsytti oli jatkuva "kukaan ei ole saari" -hokeman toitotus. Tarpeetonta jankkausta sanomalle, että seurassa on aina parempaa kuin yksin. Ehkä joku viihtyy erakkona, turha sellaista syyllistää.

Ihan jees.

***

Ohjaajat: Chris Weitz, Paul Weitz (American pie)
Pääosissa: Hugh Grant, Nicholas Hoult ja Toni Collette
Kesto: 101min
Valmistusmaa: USA, UK, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.