sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

I Don't Know How She Does It (2011)

Lähi Valintatalossa olikin laarillinen vanhoja vuokravideoita myynnissä ja sieltä oli tietysti heti pakko 6 kappaleen pino ottaa. Äidille lähti samalla syntymääivälahja, jonka päätin nyt katsastaa ennakkoon eli Kate Reddy - täydellä teholla yötä ja päivää (I Don't know how she does it).

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) on uraa finanssialalla tekevä äiti, joka yrittää olla täydellinen niin kotona kuin töissäkin. Kate saa suuren mahdollisuuden edetä urallaan kun Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) innostuu tämän rahastoideastaan. Uusi mahdollisuus tuo myös paljon lisätyötä sekä matkustelua, mistä taas Katen kaksi lasta ja aviomies (Greg Kinnear) eivät kovinkaan pidä.

Löytääkö Kate tasapainon kodin ja työn  välillä?


Elokuvassa oli hieman ärsyttävää se, että sitä selitettiin koko ajan Katen päässä olevalla monologilla. Elokuvassa oli myös Woody Allenmaisia ratkaisuja, jolloin kohtaus pysäytettiin ja Kate tuli puhumaan ajatuksiaan kameralle. Elokuvasta saa varmaan enemmän irti jos on itse uraäiti ja sitten voi samaistua Katen ongelmiin. Elokuvan komedia oli myös paikoin ennalta-arvattavaa ja teennäisen tuntuista.

Näin lapsettomana elokuva jäi ihan viihdyttäväksi. On kuitenkin mielenkiintoista, että tehdään välllä tuollainen ei romanttinen komedia, jossa vaimo oikeasti pysyy uskollisena siipalleen. Sarah oli yllättävän hyvä ja oli luonnollisempi kuin aluksi ajattelin. Miellyttävää, että päärooliin valittiin jo hieman elämää nähneempi pääosan esittäjä eikä ketään raikaskasvoista parikymppistä.

Fraiserin voi nähdä elokuvassa Katen pomona ja uhkean Christina Hendricksin voi nähdä Katen ystävänä.

**1/2

Ohjaaja: Douglas McGrath (Company man, Emma)
Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan ja Kelsey Grammer
Kesto: 89min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.