sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 9. heinäkuuta 2019

Three generations (2015)

Three generations kertoo 16 vuotiaasta Raysta, joka tuntee olevansa poika tytön ruumiissa. Asetan pätkän Helmet-haasteen kohtaan 46. "Elokuvassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö".

Ray (Elle Fanning) asuu äitinsä (Naomi Watts), mummonsa (Susan Saradon) ja mummonsa tyttöystävän (Linda Emond) kanssa. Ray kamppailee äitnsä kanssa siitä, että tämä allekirjoittaisi paperit, jolla suostuisi siihen, että Ray aloittaisi testosteroini-hoidot ja alkaisi ruumiillisen muutoksensa kohti henkistä sukupuoltaan. Rayn äiti kuitenkin kamppailee sen kanssa, että muuttaako lapsi vielä mielensä ja tekeekö väärin jos hyväksyy hoidot, jotka voivat johtaa muun muassa steriiliyteen. 

Lapsen isä ei ole ollut kuvioissa pitkään aikaan, mutta Rayn äiti päättää mennä pyytämään häneltä allekirjoitusta hoidon suostumus -papereihin. Homma menee kuitenkin monimutkaisemmaksi kun Raylle paljastuu, että tämän oletettu isä ei olekaan hänen isänsä vaan tämän isä on tämän miehen veli.

Fanning, Watts ja Saradon
Ajattelin ennakkoon, että elokuva ei voi olla kovin huono kun pääosissa killuu Saradonin, Fanningin ja Wattsin kaltaiset loistonäyttelijät. Kävi kuitenkin ilmi, että voi se olla.

Elokuva yrittää kovasti olla ajatuksia herättävä indie-elokuva, jossa yritetään näyttää että perheissä kaikki ei ole aina ruusuilla tanssimista ja kaikilla meillä on tunteita. Yritys on kuitenkin niin kovaa, että elokuvasta menee maku. Siitä puuttuu kokonaan kunnon juoni ja vaikka riitely kuuluu monen perheen arkeen, niin ei sellaista jaksa pidemmän päälle katsella. Purskahdin ääneen nauramaan kun kamera alkoi seuraamaan auton takapenkille heitettyä rypistettyä paperitolloa (hoidon suostuspaperi). Tuntui että siinä tavoiteltiin hienoa American beautymaista "muovipussi-hetkeä", mutta se päätyi olemaan vaan takapenkillä kierivä paperimytty.

Näyttelijät olivat kyllä hyviä, mutta ohjauksessa oli toivomisen varaa.  Linda Emond Saradonin hahmon tyttöystävänä oli turha. 

**

Ohjaaja: Gaby Dellal (Angels crest, Miehestä mittaa)
Pääosissa: Naomi Watts, Elle Fanning, Susan Sarandon
Kesto: 1h 32min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.