sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Water for Elephants (2011)

Eläimet ovat heikko kohtani, joten elokuvat joissa näitä karvaisia tai karvattomia söpöläisiä esiintyy päätyy helposti katsomislistalleni. Vettä elefanteille (Water for Elephants) -elokuvassa se söpöläinen oli Rose-niminen elefantti. Tosin ei Christoph Waltzin nimikään haitannut.

Jacob (Robert Pattison) on sirkukseen töihin päätyvä valmistumista vailla oleva eläinlääkäri 30-luvun laman aikoina. Sirkusta johtaa sadistinen August (Christoph Waltz), joka kohtelee eläimiä yhtä huonosti kuin kaunista vaimoaan Marlenea (Reese Witherspoon). Kun Jacob kouluttaa norsua yhdessä Marlenen kanssa muodostavat he siteen ei pelkästään Roseen vaan myös toisiinsa.

August, Jacob, Rose ja Marlene
Robert Pattisonin olen nähnyt vain Twilight-elokuvissa, joten odotukseni hänen suhteensa olivat aika alhaiset. Oli hän hieman parempi kuin ajattelin ja sopi hyvin ajankuvaan, mutta sortui mielestäni liialliseen toistavanoloiseen hymyilyyn, joka alkoi tuntua jo ällösokeriselta. Reesen ja Robertin välinen salasuhde ei tuntunut uskottavalta. Mielestäni heidän välillään ei ollut romanttista kemiaa. Olisinkin toivonut, että elokuva olisi keskittynyt enemmän Rose-elefantin ja Jacobin väliseen ystävyyteen.

Christoph oli totuttuun tapaansa loistava pahiksena, melkeinpä liiankin hyvä. Hän teki hahmostaan erittäin vaikean pitää, joka tietysti oli tarkoituskin. Myös hänen harjoittamaa väkivaltaa mm. Rosea kohtaan oli inhottava katsoa. Kolmiodraama on tarinana ikivanha, mutta 30-luvun sirkus tarjosi kiinnostavat puitteet tapahtumille.

Kohtalaisen toimiva rakkausdraama.

***

Ohjaaja:Francis Lawrence (Constantine, I am Legend)
Pääosissa:Robert Pattison, Reese Witherspoon, Christoph Waltz)
Kesto:2h
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.