sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

The Grey (2011)

The Grey on trilleri selviytymisestä lentoturman jälkeen. Liam Neeson esittää pääosaa johtajanroolin ottavana Ottawayna. Alaskan kylmiin olosuhteisiin pudonneilla öljynporaajilla on huolenaan kylmyyden lisäksi nälkäiset sudet. 

Liiam kohtaa karvaisen vihollisensa.
 Pidän näin yleisesti ottaen selviytymiselokuvista. Mielestäni Elossa oli hyvä, kuten myös Anthony Hopkinsin tähdittämä The Edgekin. Nautin myös karummasta Ravenouksesta sekä humorisesta Cannibal! The musicalista. The Grey yritti tuoda oman mausteensa genreen susilla. Valitettavasti pelkät ärhäkät sudet ja Liam Neesonin näyttelijänlahjat eivät riittäneet tekemään elokuvasta jännittävää katsottavaa. Elokuva tuntui kliseiseltä ja ennalta-arvattavalta. The Grey sisälsi jopa "sen mustan tyypin", jolla on vähän vuorosanoja ja kuolee tylsän kuoleman (niin kyllä taisi The Edgekin sisältää, jos nyt oikein muistan).

Toisin kuin esimerkiksi The Edgessä, jossa käytettiin ihan oikeita karhuja, olivat tämän pätkän elikot tietokoneistettu tai sitten Ransun sukulaisia. Erittäin yksipuolisesti esitettyjä sekä epäuskottavia.

Elokuva toimi minulle ylistävistä kansikommenteistaan huolimatta ainoastaan komediana.

**

Ohjaaja: Joe Carnahan
Pääosissa: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney
Kesto:117min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.