sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Big miracle (2012)

Katsoin Siwasta ostamani käytöstä poistetun vuokra-DVD:n nimeltään Kaikki rakastavat valaita (Big Miracle). Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Eletään Alaskassa 80-luvun loppua, kun pienen luokan reportteri Adam (John Krasinski) huomaa traagisen tapauksen, että valaat ovat joutuneet jumiin rannikon tuntumaan jääden jään ympäröimäksi. Uutisesta tulee valtakunnallinen ja miehen Greenpeace-aktivisti ex-tyttöystävä Rachel (Drew Barrymore) näkee jutun telkkarista. Rachel tuleekin tukka viuhuen Alaskaan ja aloittaa operoinnin valaiden pelastamiseksi.

Valaita päätyy auttamaan sekalainen joukko: inuiitit, kommunistit, kansalliskaarti, öljy-yhtiön pomo ja jäänpoistolaitteen keksijäkaverukset Minnesotasta.

Valas ja Drew Barrymore tekevät tuttavuutta
 Pidän Drew Barrymoresta, mutta mielestäni hän näyttää jatkuvasti huvittuneelta eikä ehkä sopinut ekosoturin rooliin. Myös Amerikan Officesta tutun Johnin olen tottunut näkemään aika samanoloisena "hyväntuulisena kaverina". Elokuvan rooli kuitenkin sopi mielestäni hänelle, koska hän näytteli sellaista miestä kuin aina ennenkin.

Elokuvaa katsoi kuitenkin ihan kiinnostuneena lähinnä tarinan tosipohjaisuuden sekä mielenkiintoisten eläimien eli valaiden takia.

Ihan kiva.

***

ohjaaja:Ken Kwapis (He's just not that into you).
Pääosissa:Drew Barrymore, John Krasinski,
Kesto:1h47min
Valmistusmaa:USA/UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.