sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

D-Tox (2002)

Sylvester Stallone seikkailee FBI-agenttina elokuvassa D-Tox (Eye see you).

Malloy (Sylvester Stallone) jahtaa sarjamurhaajaa, kun tämän oma avokki joutuu uhriksi. Malloy tarttuu pulloon useiksi kuukausiksi, kunnes rekisteröityy vieroitukseen esimiehensä kehotuksesta. Kaikki ei mene kuitenkaan persikkaisesti poliiseista koostuvassa vieroitusryhmässä ja Malloyn etsivätaidoille tulee käyttöä.

Malloy onnellisena rakkaansa kanssa.
Mielestäni elokuva alkoi mielenkiintoisesti sarjamurhaajan jahtaamisella ja avokin menetyksellä. Sylvester osasi näytellä uskottavasti miestä, joka näkee ensimmäistä kertaa murhatun naisensa. Mielestäni siinä onnistutaan harmillisen harvoin.

Sitten kun alkoholisoitunut Malloy siirtyi vieroitukseen, niin alkoi elokuva mennä rankasti alamäkeä. Mielestäni jännää ja eristettyä ympäristöä ei hyödynnetty tarpeeksi juonen rakentamisessa. Olisin toivonut enemmän poirotmaista mysteerin ratkaisemista. Muut vieroitettavat olivat myös epämielenkiintoisia, epäuskottavia ja turhan stereotyyppisiä (kuten: pastori, arpinaama, nainen ja kuumakalle). Parantolan johtajasta (Kris Kristofferson) pidän näyttelijänä ja pidin hänestä elokuvassakin, mutta hänen osansa jäi harmillisen pieneksi.

Paljon potentiaalia sisältävä elokuva, joka sortui kliseisiin, ennalta-arvattavuuteen ja huonosti rakennettuun tarinaan.

**

Ohjaaja:Jim Gillespie (I know What You Did last Summer)
Pääosissa:Sylvester Stallone, Kris Kristofferson
Kesto:1h36min
Valmistusmaa:USA, Saksa

2 kommenttia:

  1. Muistan nähneeni tämän, mutta suoraan sanoen en muista juuri mitään kohtauksia, tms. Vain sen, että alkkiskytät (paljon tuttuja naamoja) ovat jossain eristyksissä ja paikalla on murhaaja. Ehkä se on sitten tuon kliseisyyden syytä.

    VastaaPoista
  2. Joo, elokuvan toinen puolisko oli niin tusinaa kuin voi vaan olla. Harmi sinänsä kun uskoisin, että niillä näyttelijöillä ja yleisteemalla olisi voinut saada ihan mielenkiintoisen pätkän.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.