sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 24. kesäkuuta 2013

10.000 BC (2008)

Katsoin mm. Independence day, 2012 ja The Day after Tomorrow elokuvista tutun ohjaajan elokuvan: 10.000BC.

Eletään 10.000 vuotta ennen ajan laskumme alkua. Kyseessä ei ole kuitenkaan historiallisiin faktoihin perustuva menneisyys vaan kuvitteellinen useiden kulttuurien kattila, jossa eri heimot yrittävät selvitä. 
                                   
D'Leh (Steven Strait) on arkitisten olosuhteiden heimosta, jossa eletään mammuttien lihalla. Kun D'lehin rakastettu viedään mystisten hevosmiesherrojen toimesta useiden muiden heimolaisten mukana, niin joutuu D'Leh johtamaan etsintäpartionsa maailman ääriin pelastaakseen heimonsa tulevaisuus.
Voi kuinka romanttista...
Aivan järkyttävää kuraa koko elokuva! Olen viihtynyt ohjaajan muita toimintaspektaakkeleita katsoessa, ne eivät ole olleet ehkä täydellisiä, mutta ovat kuitenkin pitäneet kiinnostuneena. 10.000 BC oli yksinkertaisesti tylsä, järjetön sekä huonoilla näyttelijöillä koostettu.

Steven Strait oli täysin hajuton ja mauton "nättipoika", joka ei olisi millään muotoa kuulunut pääosaan. En tiedä mikä tarkoitus Emmerechillä oli tätä elokuvaa tehdessä. Sekoittaa ihmisten käsitys historiasta? Katsoa kuinka p*skan elokuvan hän voi tehdä? CGI-tekniikan kehittyessä tulee tällaisia elokuvia, jossa kaikki huomio on kiinnitetty siihen, että mitä kaikkea tietokoneella voi luoda ja itse elokuva sekä sen tarina unohdetaan täysin. Olihan ne mammutit ihan hienosti luotu....mitä sitten?!
 
*

Ohjaaja:Roland Emmerich (2012, Independence Day)
Pääosissa:Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis
Kesto:109min
Valmistusmaa:USA, Etelä-Afrikka

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.