sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Contagion (2011)

Katsoin epidemiaelokuvan ala Steven Soderbergh - Contagion. Hong Kongissa vieraillut Beth (Gwyneth Paltrow) tuo nopeasti tarttuvan viruksen Yhdysvaltoihin. Virus on tappava eikä rokotetta saada nopeasti markkinoille. Kiivas bloggari (Jude Law) kuitenkin esittää, että onnenpensasuute auttaa oireisiin.

WHO:n naista elokuvassa esittää Marion Cotillard. Epidemian kartoittajana toimii puolestaan Kate Winslet. Itsensä hieman lihottanut Matt Damon näyttelee Bethin aviomiestä ja Laurence Fishburne tartuntakeskuksen johtajaa. 

Ne valehtelee! Lääke on olemassa!
Soderbergh tykkää käyttää useita pääosahahmoja samassa elokuvassa. Monet heistä on myös isohkoja nimiä, kuten mainiossa Trafficissa tai Ocean's-trilogiassa. Normaalisti Steven onkin osannut käsitellä suurta henkilöstöään mallikkaasti, mutta tässä Contagionissa jotain meni mönkään. En oikein jaksanut välittää tarinan hahmoista ja vaikka teema oli kiinnostava, niin oli juonessa parantamisen varaa. Nokkelasta dialogista tuttu ohjaaja taisi haukata liian suuren palan trilleriä tehdessään. Draamaa ja huumoria hyvin käsittelevä Soderbergh tyytyi matkimaan epidemia-elokuva edeltäjiään, mikä jätti hänen oman, minua kiehtovan, kädenjälkensä pois elokuvasta.

Valitut ihmiset eivät myöskään tuntuneet kovinkaan luontevilta rooleissaan.

Tylsä trilleri.

**

Ohjaaja:Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's eleven)
Pääosissa:Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Jude Law
Kesto:106min
Valmistusmaa:USA, United Arab Emirates

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.