sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 21. toukokuuta 2019

Kirja: Miksi emme totu pystyasentoon (Sinikka Nopola)

Nopolan aikaisemmin erinäisissä julkaisuissa ilmestyneitä artikkeleita on koottu teokseen Miksi emme totu pystyasentoon. Sinikan sukunimi alkaa samoiten kuin omani, joten asetan kirjan Helmet-haasteen kohtaan 14. "Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi".

Yhdeltä istumalta luettava kirja, joka tempaisi heti mukaansa. Artikkelit käsittelivät hauskalla tavalla arkisia havaintoja maailman menosta ennen ja nyt, kuten kotitekoisen pullan muuttumisesta puolipakasteisiin tai single-miehen suhtautumisesta raaka-aineisiin suhteessa eineksiin. Nopola asettelee hauskasti tavallisen ihmisen elämää kontrastien muodossa kertoen esimerkiksi tarinan kasvohoidostaan jonka tuloksia halusi kovasti päästä ulkoilmoille näyttelemään päätyen lopulta jäämään kotiinsa ja katsomaan WTC-torneihin kohdistuvaa iskua televisiosta. Päivä oli 9.11.2001.

Artikkelit eivät ole erityisen sidoksissa toisiinsa vaikka niitä on muutamalla suuremmalla otsikolla koitettukin jäsennellä. En kuitenkaan mitään suurempaa kokonaisuutta kaivannutkaan kun tarinat olivat hauskoja sellaisinaan. 

Tykkäsin kovasti Nopolan tavasta kertoa tarinaa.

***1/2

Alkuperäinen julkaisuajankohta: 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.