sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 4. toukokuuta 2019

747/ 1001 A Room with a View (1985)


Hotelli Firenzessä (A Room with a wiew) sijoittuu merkittävästi Italian Firenzeen, jossa on tullut vierailtua. Sijoitankin elokuvan Helmet-haasteen kohtaan 7. "Elokuva kertoo paikasta, jossa olet käynyt".

Lucy Honeychurch (Helena Bonham Carter) on tullut serkkunsa (Maggie Smith) kanssa lomailemaan Firenzeen. Samassa hotellissa asuu myös kiehtovan erikoinen nuori mies George (Julian Sands), joka matkustaa rahvaanomaisen isänsä (Denholm Elliott) kanssa. Kiertäessään Firenzeä turistina, Lucy todistaa väkivaltaisen yhteydenoton, jonka myötä pyörtyy. George osuu kuitenkin paikalle ja pelastaa hänet. Samalla rakastuen Lucyyn.

Lucyn serkku yllättää Lucyn ja Georgen pussailemasta ja paniikissa päättää että heidän on lähdettävä takaisin kotiin Englannin maaseudulle. Lucy suostuu kotipuolessa kunnollisen Cecilin (Daniel Day-Lewis) kosintaan. Sattuman kaupalla Cecil päätyy kuitenkin vuokraamaan maalaishuvilan Georgelle ja tämän isälle. Vanhat tunteet kuohahtavat pintaan.

Duomon kupoli näkyy kansikuvan horisontissa
Elokuvassa oli mukavan pehmeä tunnelma värimaailmaltaan ja musiikiltaan kuin renesanssiajan maalauksessa kuunaan. Nuori Helena Boham Carter sopi hyvin tähän "elävään maalaukseen" pyöreine poskineen ja kerman värisine ihoineen. Daniel Day-Lewis on myös mainio snobahtavana jäykkismiehenä toimien hyvänä vastakohtana hekumallisen alkukantaiselle Julian Sandsin esittämälle Georgelle. Järki ja tunteet ruumiillistettuina. Ensisuudelmatkin ovat toistensa vastakohtia; intohimoisesta suutelosta kömpelöön pikkupusuun jossa rillitkin meinaa tippua.

Miellyttävä katsoa ja bonuksena oli kiva bongailla tuttuja maisemia.

****

Ohjaaja: James Ivory (The Remains of the Day, Surviving Picasso)
Pääosissa: Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Denholm Elliott
Kesto:1h 57min
Valmistusmaa: UK

3 kommenttia:

  1. Minulle tuo kupoli on taasen tuttu Assassin's Creedistä. Oikeasti en ole sitä koskaan nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Ai jaa! Niissä ilmeisesti seikkaillaan historiallisissa maamerkeissä kun uutississa oli juttua sen merkityksestä Notre Damen uudelleen rakentamisessa. Ilmeisesti siis aika tarkkoja jäljennöksiä alkuperäisistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja se on yksi syy miksi niistä peleistä tykkäänkin, vaikka eivät kaikki tarinoiltaan hyviä olisikaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.