sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 25. helmikuuta 2019

Oscar-gaala 2019 - tulokset

Oscar gaala 2019 tuli vahdittua livenä punaisen maton osuudesta gaalan loppuun asti. Veikkauksistani meni puolet oikein eli 12/24, joka on sama määrä kuin viime vuoden oikeat osumani.

Oscar-gaala vedettiin tänä vuonna läpi ilman juontajaa eikä sen puuttuminen häirinnyt minua. Oli kiva, että ensimmäiset esittelijät (Tina Fey, Amy Poehler ja Maya Rudolph) veti pienen komediarutiinin läpi joka Queenin esityksen jälkeen avasi shown humoristisen itseironisella otteella. Julia Roberts toimi viimeisenä esittelijänä ja näin pisti paketin kasaan hieman hämmentyneenä kun mikki suljettiin kesken parhaan elokuvan voittajien (Green book) puheen, ajan ilmeisesti loputtua.

Maya, Tina ja Amy
Oscarit sisälsivät paljon yllätyksiä. Jostain syystä moni pahastui Green bookin voitosta kun tarjolla oli vielä rasismiin kantaaottavampi BlackKklansman, mutta minä tykkäsin kyllä leffasta kovastikin ja harmittaa hieman sen dissaus ja varsinkin Spike Leen lapsellinen mielenilmaus. Paras naispääosan pokaalin meno Olivia Colmanillekin yllätti monet. Hänen puheensa oli ehkä illan hauskin. Palkinto näytti tulleen myös hänelle itselleen täysin puun takaa. Hän antoi ihanasti tunnustusta idolilleen Glenn Closelle, joka jäi taas nuolemaan näppejään. Tykkäsin myös kovasti Lady Gagan ja Bradleyn voittajakappaleen Shallow esityksestä. Homma oli niin uskottava, että vaikea kuvitella jos ei kipinät lentele vapaa-ajallakin. Näytti ainakin siltä ettei Bradley Cooper jaksanut paljon kiinnittää huomiota vierellään istuvaan mallin näköiseen daamiin, joka yritti epätoivoisesti Bradleyyn katsekontaktia luoda.

Illan pääosa ja sivuosa voittajat.
Kaiken kaikkiaan ihan nautittava kokonaisuus. Tylsimmät kohdat olivat ne kun voittajat kaivoivat puheensa jostain paperista tai kännykästä ja rupesi latelemaan niitä monotonisella äänellä. Yllätyin kun Spike Leekin teki niin. Kivempia olivat ne puheet jotka tulivat siinä hetkessä. Gaalasta jäi vähän huono maku loppuun kun illan pääpalkinnon voittajat eivät saaneet sanoa edes sanottaviaan loppuun asti. Luulisi, että ei se enää niin tarkkaa sen ajan kanssa ole siinä vaiheessa kun jo viimeinen palkinto on käsillä.

Veikkauslista sai kuvitusta illan tuoksinnassa. Väärin meni ohjaus sekä paras elokuva...muun muassa.

2 kommenttia:

  1. "Jostain syystä moni pahastui Green bookin voitosta kun tarjolla oli vielä rasismiin kantaaottavampi BlackKklansman, mutta minä tykkäsin kyllä leffasta kovastikin ja harmittaa hieman sen dissaus ja varsinkin Spike Leen lapsellinen mielenilmaus."

    Huoh. Noirhan tämän jo ennustikin...

    Alan kyllä kohta ihmetellä, että voidaanko maailmassa tehdä yhtään mitään, saatikka edes yrittää tehdä elokuvaa tai mitään hyvää tekoa minkään puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho, aika hyvin veikattu! :O Ärsyttää jos gaala menee pois elokuvista ja lähemmäs jotain poliittisen mielenilmauksen platformia.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.