sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Roma (2018)

Mustavalkoinen Roma perustuu ohjaaja Alfonso Cuarónin omiin nuoruudenkokemuksiin. Elokuva sijoittuu 70-luvun Meksiko Cityyn ja on ehdolla muun muassa parhaan elokuvan Oscarista.

Cleo (Yalitza Aparicio) on lääkärin (Fernando Grediaga) ja tämän vaimon (Marina de Tavira) sekä näiden lapsien taloudenhoitaja, jonka elämää seurataan. Cleo raskautuu isyytensä kieltävälle miehelle (Jorge Antonio Guerrero) ja lapsi syntyy kuolleena. Nainen ei oikeastaan toivonutkaan että lapsi syntyy, joten vastasyntyneen kuoleman syyllisyys painaa tätä kovin.

Koskettava rantakohtaus
Elokuvallisesti Roma on hieno elämys, joka tarjoilee visuaalista rauhaa silmille. Tarinallisesti on toivomisen varaa. Tylsistyin ensimmäisen viiden minuutin sisällä. Alun raahustelun jälkeen kun kerrontaan tottui lipui se kuin huomaamatta loppuunsa ja Cleon maailmaan alkoi päästä sekä kiinnostua enemmän elokuvastakin. Apaattinen ja "ressukkamainen" taloudenhoitaja ärsytti aika ajoin, mutta voitti lopulta sympatiat puolelleen.

Hienosti tehty ja uskottavasti 70-lukuun sijoittuva, mutta tuskinpa enää koskaan uudestaan haluan tätä katsoa.

***1/2

Ohjaaja: Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
Pääosissa: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey
Kesto: 2h 15min
Valmistusmaa: USA, Meksiko

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä harvinaisen tylsä. Jos ei olisi Oscar-kohinaa ollut ympärillä, niin juurikin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen olisi ollut kiintiö täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olisin varmaan kanssa keskeyttänyt katselun.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.