sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 2. helmikuuta 2019

Glass (2019)

M. Night Shyamalan ohjaama Glass seuraa hänen elokuviaan Unbreakablea sekä Splittiä. Elokuvassa pohditaan voiko supersankareita olla oikeasti olemassa? Siksi sijoitan tämän Helmet-haasteen kohtaan 16. "elokuvassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla".

Mr. Glass (Samuel L. Jackson) on suljettu mielisairaalaan erityiselle osastolle, jossa hoidetaan henkilöitä jotka luulevat olevansa supersankareita. Lasin hauraat luut omaava Mr. Glass on pyörätuolissa eikä tunnu reagoivan mihinkään ärsykkeeseen.

Glass saa seuraa kun David Dunn (Bruce Willis) sekä skitsofreeninen Kevin (James McAvoy) vangitaan samalle osastolle. Kevinillä on 24 eri persoonallisuutta ja yksi niistä on "Peto", jolla on superinhimilliset voimat ja kyky kiipeillä seinillä. Psykiatri Ellie Staple (Sarah Paulson) yrittää vakuuttaa kolmikon siitä, että kaikki voidaan selittää tieteellä eikä kukaan heistä ole mitenkään yliluonnollinen. Glass uskoo kuitenkin olevansa konna siinä missä David on sankari.

Shyamala-twistiltä ei vältytä tässäkään elokuvassa.

Kevin, Glass ja David
David Dunnin poikaa näyttelee sama henkilö kuin Unbreakablessa eli Spencer Treat Clark. Mielestäni tämä oli kiva lisä, joka toi aidon oloista jatkumoa ajan kulusta pikkupojan kasvettua miehen mittaan. Tykkäsin kovasti Unbreakablesta, mutta Split jätti vähän kylmäksi vaikka Kevin McAvoy onkin hyvä näyttelijä ja osasi uskottavasti vaihtaa persoonallisuudesta toiseen.

Glassissa olisin suonut enemmän ruutuaikaa Brucen David-hahmolle sekä tämän pojalle. McAvoyn hahmo alkoi pidemmän päälle puuduttaa kaikkine persoonineen. Samuel L Jackson oli miltei puolet elokuvasta katatoonisena rullatuolissaan, mutta se ei sinällään haitannut, koska "elävöidyttyään" anasti lupaukset pitkästä hyllytyksestään.

Hyvää näyttelemistä, mutta kokonaisuus lässähti. Lopun "paljastus" oli tyhmä eikä aiheuttanut samanlaista shokkireaktiota kuin esimerkisi Kuudes aisti tai Unbreakable. Samuel L. Jackson oli tyylikäs Mr Glassina, mutta hänen rinnassaan komeillut "MG" rintamerkki oli vähän liikaa ja vei elokuvaa liikaa farssin suuntaan. Harmi sinällään koska kolmea päätähteä seurasi mielellään ja heillä oli keskenään hyvää kemiaa.

Parempi kuin huonoimmat Shyamalat.


***


Ohjaaja: M. Night Shyamalan (Unbreakable, The sixth sense, Lady in the water, Wide awake, The last airbender)
Pääosissa: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson
Kesto: 2h 9min
Valmistusmaa: USA



4 kommenttia:

  1. Tämä tulee katsotuksi, mutta luultavasto vasta sitten, kun se julkaistaan DVD:nä. Aivan kuten muutkin viimeisimmät Shyamalanit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se varmastikin riittää, ei kannata leffalipun hintaa tästä maksaa...

      Poista
  2. Jos Shyamalan haluaisi tehdä oikean twistin ei hän sisällyttäisi sellaista elokuvaansa. Nyt se on liian odotettua ja siten yllätyksetöntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oikein pakkopullaa! Tämä elokuvakin olisi ollut paljon parempi ilman sitä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.