sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 6. elokuuta 2014

What About Bob? (1991)

Entäs Bob? (What About Bob?) on veikeä elokuva mielenterveydellisistä ongelmista kärsivästä Bobista (Bill Murray), joka kärsii useista erilaista fobioista. Hän on vaihtanut psykiatreja kuin paitaa, koska he ovat halunneet päästä miehestä eroon. Uusin apu Bobille on pedattu juuri kirjan "Baby steps" kirjoittaneesta Leo Marvinista (Richard Dreyfuss). Leo päättää ottaa haasteen vastaan tavattuaan Bobin ensimmäisen kerran, mutta on jäämässä kuukauden kesälomalle. Tohtorista eroaminen aiheuttaa Bobissa suurta ahdistusta ja keksii keinon seurata apuaan hänen kesälomakohteelleen. 

Baby Steps -kirjan luoja sekä potilasesimerkki, mutta kumpi on kumpi?
Entäs Bob? on pudas hyvän tuulen elokuva. Murray on hauska lapsen viattomuuden omaavana sekopäänä ja Dreyfuss vähintäänkin yhtä huvittava kireäpipoisena tosikkona. Elokuva on tullut nähtyä useampaankin otteeseen ja jostain syystä se jaksaa aina naurattaa. Loppujen lopuksi elokuva viedään aika synkkiin vesiin, kun psykiatri on jo valmis tappamaan potilaansa, mutta hauskuus syntyykin juuri tästä asetelman vaihtumisesta: hullu tulee terveeksi ja terve tulee hulluksi.

***1/2

Ohjaaja:Frank Oz (Arvoituksia arkussa)
Pääosissa:Bill Murray, Richard Dreyfuss, Julie Hagert
Kesto:99min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Tämä kyllä hauskuutti kovasti joskus vuosia sitten, kun sen näin edellisen kerran. Pitääkin laittaa ostoslistalle, koska leffaa ei löydy vielä kokoelmasta.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä, saa ainakin parit naurut! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.