sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 28. elokuuta 2014

RV (2006)

Matkailuautossa voi olla hauskaa tai sitten ei. Tätä pohditaan elokuvassa Runaway Vacation - Perheloma pyörillä (RV). Elokuvan alkuperäinen nimi RV on lyhenne elokuvan keskiössä olevasta matkailuautosta (A Recreational Vehicle).

Robin Williams esittää pääosaa Bob Munrona: työpaikastaan peloissaan olevaa kahden lapsen (Joanna 'JoJo' Levesque, Josh Hutcherson) isää. Perheen on ollut tarkoitus lähteä kesälomalle Hawajille, mutta tärkeän työkokouksen takia Bobin täytyy perua matka. Perheelleen hän ei kuitenkaan halua kertoa totuutta vaan peittelee sen valheeseen, että haluaa viettää lastensa kanssa aikaa kun siihen on vielä mahdollisuus tiivistunnelmaisessa matkailuautossa. Takaa-ajatuksena Bobilla on se, että retkeilee perheensä kanssa lähelle kokouspaikkaansa.

Protestoivat lapset, täysi jätesäiliö sekä ärsyttävä matka-autoileva Gornicken perhe (Jeff Daniels, Kristin Chenoweth, Hunter Parrish, Chloe Sonnenfeld, Alex Ferris) vievät Bobin tunteiden äärirajoille, mutta on päättänyt saada kaiken toimimaan.

Jeff Daniels ja Robin Williams pitävät hauskaa
RV on yllättävän hauska perhekomedia, jossa perheenisä saa ainakin minun sympatiat puolelleen kun yrittää pitää perheensä tyytyväisenä ja säilyttää työpaikkansa. Vaikka kyseessä on perinteinen kommellus, kommelluksen jälkeen elokuva, niin kommellukset olivat huvittavia ja Robin Williams vakuuttava. Mielestäni loistava hahmo oli myös Kristin Chenowethin esittämä epätodellisen pirtsakka Mary Jo. 

Perhe Gornicke

Barry Sonnenfeldin ohjaama RV täytti tarkoituksensa muutaman naurun saattajana.

***

Ohjaaja: Barry Sonnenfeld (Addams Family, Get Shorty, MIB)
Pääosissa:Robin Williams, Cheryl Hines, Kristin Chenoweth, Jeff Daniels
Kesto:99min
Valmistusmaa: UK, USA, Saksa

2 kommenttia:

  1. Muistelen tätä katsoessani tuumineeni sen olevan elokuva joka olisi ollut omiaan Chevy Chaselle, koska se muistutti niitä Vacation-leffoja joita hän on muutaman tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Totta! ei käynyt kyllä mielessä. Selkeästi Vacation-leffojen jalanjäljissä tehty. Ei Robin ihan Chevyä ylittänyt, mutta ihan hyvin pärjäsi kuitenkin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.