sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 28. elokuuta 2014

Happy Feet Two (2011)

Katsoin tuossa muutama päivä sitten elokuvan Happy feet, joka ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Päätin latteasta ykkösosasta huolimatta katsastaa tämän jatkiksen - Happy Feet 2 (Happy Feet Two).

Ensimmäisessä osassa pieni Mumble-pinkku (Elijah Wood) ei osannut kuollakseenkaan laulaa, mutta jalat puolestaan loivat hienoja tanssikuvioita. Pingviiniyhteisö ei tuolloin arvostanut Mumblen taitoa, mutta elokuvan lopussa tanssista tuli osa hyväksyttävää käytöstä. Nyt tässä toisessa osassa Mumble on jo kasvanut isoksi ja saanut Glorian (P!nk) kanssa oman pienokaisen Erikin (Ava Acres), joka puolestaan ei ole tanssista yhtään innostunut. Erik ihaileekin Lovelacen (Robin Williams) hallitsemaa toista pingviiniyhteisöä lähinnä siellä asustelevan Svenin (Hank Azaria) takia, koska hän osaa lentää. Erik haluaa asua Svenin lähellä, että myös hän oppisi lentämään. Tällä lentävällä Sven-pingviinillä on kuitenkin salaisuus - hän ei ole pingviini. Samaan aikaan suuri osa Mumblen kansan pingviineistä on jäänyt jumiin lumisolaan ja ovat nälkäkuoleman uhassa.

Pingviinien rinnalla kulkee toinen kertomus meressä elävistä krilleistä: Willistä (Brad Pitt) ja Billistä (Matt Damon). Will haluaa tietää mitä on krilliparven tuolla puolen ja tempautuu sekkailuun häntä seuraavan Billin kanssa. 

Lovelace hienossa villapaidassa
Happy feet 2:sen ainoat valopilkut olivat Matt Damonin ja Brad Pittin esittämät krillit. Olisin oikeastaan toivonut, että koko elokuva olisi keskittynyt näiden pikkukavereiden ympärille, koska ne pingviinijutut oli aika samaa mitä siinä ykkösessä jo nähtiin; pikkupingviini ei tunne kuuluvansa joukkoon koska häneltä puuttuu jokin kyky. Robin Williamsin Ramon sekä Lovelace olivat kuin pakolla tähän kakkoseenkin ympätty. 

Krillit
Elokuvassa tapahtuikin liikaa eikä mitään ehditty viedä kunnolla loppuunsa. Erikin motivaatio hylätä perheensä koska ei isänsä lailla osannut tanssia ei tuntunut uskottavalta. Muutenkin Erik hahmona jäi hyvin ohueksi.

**1/2

Ohjaaja: George Miller, Gary Eck, David Peers
Pääosissa:Elijah Wood, Robin Williams, Pink
Kesto:100min
Valmistusmaa:Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.