sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 9. elokuuta 2014

For Your Consideration (2006)

For Your Consideration on elokuva jossa vilisee paljon tuttuja naamoja sekä internet-vitsejä. Eikö internet ollut jo suhteellisen yleinen vuonna 2006? Twitterkin aloitti jo tuolloin toimintansa.

Elokuva kuvaa pienen budjetin elokuvan "Home for Purim" tekemistä. Keski-ikäinen has-been näyttelijätär Marilyn Hack (Catherine O'Hara) saa kuulla, että jokin pieni nettisivusto on kutsunut hänen näyttelemistään tulevassa elokuvassa sanalla "Oscar-worthy". Tästä syntyy suuri huhumylly kun toisetkin elokuvan näyttelijät mainitaan Oscar-ehdokkuuksien yhteydessä.

Ajan tasalla näistä Oscar-huhuista meidät pitää viihdeohjelman huvittavat juontajat Cindy (Jane Lynch) ja Chuck (Fred Willard).

Mukana voi nähdä mm. Ricky Gervaisin, Jennifer Coolidgen, Bob Balabanin, Sandra Oh'n ja kaksi The Big Bang Thory -kasvoa: Simon Helbergin ja Kevin Sussmanin.

Paljon porukkaa kehnossa elokuvassa
Ostin tämän elokuvan eurolla kierrätyskeskuksesta ja sinne se olisi myös saanut jäänyt. Elokuvan tekoprosessista on tehty paljon elokuvia eikä kovinkaan moni ole onnistunut tekemään onnistunutta  komediaa paljastamalla humoristisesti elokuvatuotannon kulisseja. Steve Buscemin tähdittämä Living in Oblivion (Hei, Kamera käy) tosin oli ihan hyvä.

For your consideration oli "iso kuuma sotku", kuten Yhdysvalloissa on tapana sanoa. Liikaa ihmisiä, ja liikaa hässäkkää. Oscar-ehdokkuuksien julkaiseminen piti olla elokuvan kohokohta, että kenelle ne sitten loppupeleissä jaetaan. Tämä osuus jätettiin kuitenkin kokonaan näyttämättä ja elokuvalta putosi tietyllä tavalla pohja - hypetys olikin ollut ihan turhaa.

Cindy ja Chuck
Parasta elokuvassa oli kuitenkin kuvitteellisen viihdeohjelman juontajapari Cindy (Jane Lynch) ja Chuck (Fred Willard), jotka todella ruumiillistivat teennäiset Hollywood-juorujen suoltajat.

Ei nyt oikein toiminut.

**

Ohjaaja:Christopher Guest (Best in show, Hei, me folkataan)
Pääosissa:Catherine O'Hara, Parker Posey, Christopher Guest
Kesto:86min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.