sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 16. elokuuta 2014

Happy feet (2006)

Happy feet on animaatio pingviinien yhdyskunnasta, jossa kaikkien päämäärä on löytää sydänlaulun avulla oma puoliso ja saada hänen kanssaan pikku-pingviini. Kun rakastavat vanhemmat saavat vihdoin lapsosensa Mumblen (Elijah Wood), niin ei hän olekaan kuten muut. Mumble ei osaa kuollakseenkaan laulaa, mutta jalat vipattavat sitäkin korammin. Valitettavasti muut yhdyskunnan pinkut eivät osaa arvostaa Mumblen steppilahjoja ja tuntee hän olonsa hyvin ulkopuoliseksi. Ikävämmäksi asian tekee se, että ikää saatuaan ihastuu Mumble enkelimäisen kauniin lauluäänen omaavaan Gloriaan (Brittany Murphy).

Mumble ajautuu seikkailuun espanjalaisvivahteita omaavien pingviinien sekä heidän johtajansa Lovelacen (Robin Williams) kanssa etsiäkseen "muukalaiset" jotka ovat vastuussa kalojen kadosta.

Ääninäyttelijöinä voi myös kuulla Hugh Jackmanin sekä Nicole Kidmanin.

Mumblen syntymä
Happy feet ei ole kovinkaan onnistunut animaatio. Visuaalisesti se on hyvin lattea eikä hahmoihin ole saatu tarpeeksi persoonallisutta. Yhdyskunta vaikuttaa myös erityisen pikkumaiselta kun ei hyväksy joukkoonsa steppaavaa pingviiniä. Mumblen olisi pitänyt vedota tunteisiin, mutta oikeastaan hän ei ollut niin sympaattinen, että olisin hirveästi tuntenut myötätuntoa häntä kohtaan. Robin Williamsin äänen saanut Ramon ja Lovelace sekä pahislinnut, jotka kuulostivat italialaiselta mafialta, olivatkin parasta antia minulle. Elokuvan naaraspingviinit olivat kaikki aika itsekeskeisiä eikä heillä ollut muuta tarkoitusta kuin munia tai edesauttaa pariutumista.

Osittain jopa suorastaan tylsä.

**1/2

Ohjaajat:George Miller, Warren Coleman, Judy Morris
Pääosissa: Elijah Wood, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Robin Williams
Kesto:108min
Valmistusmaa: Australia, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.