sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Varasto (2011)

Varasto on suomalainen elokuva, joka kertoo tarinan maaliliikkeen varastotyöntekijöistä.

Antero (Kari-Pekka Toivonen) on tavallinen työläinen, joka sekoittelee maaleja liikkeen varastossa yhdessä colleegansa Ranisen (Aku Hirviniemi) kanssa. Osan maaleista hän myy pimeästi Vesa Vierikon esittämälle hahmolle ja silloin tällöin hän viettää yön liikkeen kassaneidin Karitan (Minttu Mustakallio) kanssa. Yhdestä tällaisesta hetkestä Karita paksahtaakin paksuksi, jolloin Antero yrittää kaikin keinoin päästä lapsesta eroon. Tulevaisuus on kuitenkin Anterolle eteen ladottu, kun Karita kiristää Anteroa tämän harmaasta sivubisneksestä, että tulisi asumaan luoksensa ja asettuisi perheen isän rooliin. 

Veskulla ja Hannele Laurilla on pienet sivuosat Karitan äitinä ja äidin miesystävänä. Jope Ruonansuun voi myös nähdä uutena varastotyöläisenä.

Vesku ja Hannele
Varasto oli ihan hauska kärjistetty kertomus lähiöihmisistä. Itse Korsossa kasvaneena, niin tällaiset tarinat tuntuvat aina niin samanlaisilta vaikka tottahan se varmastikin on, että lähiöissä asuu paljon alkkiksia ja kouluttamattomia rikollisia. En tiedä mikä elokuvan sanoma oli, jos siinä ylipäätään sellaista oli, mutta parhaan osan elokuvassa teki Hannele Lauri Kontulassa asuvana Karitan pullantuoksuttomana äitinä. 

Välillä ihan hauska.

***

Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio, Aku Hirviniemi
Kesto:99min
Valmistusmaa: Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.