sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Race to world first (2011)

Katsoin Teemalta tulleen dokumentin World of Warcraft:Race to World First (Race to world first). Dokumentti kertoi maailman ykköseksi World of Warcraft videopelissä pyrkivästä Blood legion -nimisestä kiltasta. Ainakin dokumentin tekoaikana ykköspaikalla komeilee suomalainen Paragon.

Dokumentissa haastatellaan Blood legion -killan jäseniä, jotka kertoilevat kuinka pelaaminen vaikuttaa heidän elämäänsä. Mukana on muun muassa kaksi pelin johtajista, joilla on erilaiset käsitykset kuinka kiltaa tulisi johtaa. Haastattelussa on myös sinkku oikeustieteen opiskelija, joka on pelaamisensa kanssa "kaapissa" ja kyseenalaistaa urapolkunsa. Tyttöystäväksi hän ei halua toista pelaajaa, koska silloin kun hänellä on itsellään aikaa, niin tytön täytyy omistautua pelkästää hänelle. Tähän pojan äiti toteaakin, että hän päätyy asumaan äitinsä kellariin. 

Useat killan jäsenistä pelaavat noin viisi tuntia päivässä töiden jälkeen. Heille pelaaminen on elämäntapa ja monen toive olisi päästä pelaamaan ammatikseen. Suomalaista Paragonia kadehditaan ja kaikki tähtäävät vain ykköspaikalle. Dokumentti ei näytä pelaajia mitenkään erityisen säälittävinä vaan omistautuneina omalle kiinnostuksen kohteelleen. Paragonin yksi naispuolinen jäsen ilmaiseekin haastattelussa, että hänelle sana Geek tai suomenkielensana Nörtti on imartelevia nimityksiä. Nämä kertovat ihmisen intohimosta johonkin.

Dokumenttina Race to world first oli vain ihan ok ja kalpeni selkeästi esimerkiksi videopelidokumentti The King of Kongille. Omakohtaista kokemusta tai kiinnostusta tosin World of Warcraftiin minulla ei ole, toisin kuin Donkey Kongista (niin kuin suurella osalla on).

**1/2

Ohjaajat:Zachary Henderson, John Keating
Pääosissa:Scott Johnson, Mark Turpin, William Gregory
Kesto:68min
Valmistusmaa:USA, Saksa

2 kommenttia:

  1. Ei tämä nyt aivan susi dokumentiksi ollut, mutta huonompi kuitenkin kuin The King of Kong. Ehkä juuri siksi, että en ole minäkään tätä Warcraftia koskaan pelannut, kun taas Donkey Kongista kokemusta löytyy enemmältikin...

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Ja the king of kongissa oli todellisia persoonia! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.