sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 9. joulukuuta 2014

Transcendence (2014)

Johnny Depp on His Recent Critical Flops: I Just Don't Give a F*ck
                                                                            -ETonline 

Kriitikot eivät ole aina oikeassa ja kyllä elokuvasta voi pitää vaikka muut eivät niin tekisi. Tästä Transcendencesta täytyy kuitenkin olla samaa mieltä arvostelijoiden kanssa - floppihan se.

Will Caster (Johnny Depp) on huippututkija keinoälyn saralla. Vastaliike on kuitenkin sitä mieltä, että hän on mennyt liian pitkälle tietoisen koneen luomisessa. Anarkistien iskussa Will saa tappavan annoksen säteilyä ja kuolee hiljalleen. Ennen kuolemaansa päättää hän Evelyn-vaimoineen (Rebecca Hall) sekä ystävänsä Maxin (Paul Bettany) avustuksella siirtää tietoisuuteensa bittiavaruuteen. Siirto onnistuu kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta ja pian kone-Will perustaa vaimonsa kanssa laitoksen, jossa huipputekniikalla parannetaan ihmisiä pikanopeudella; koko ikänsä sokea saa näkönsä, raksamiehen verinen jalka paranee heti ja niin edelleen. Samalla kuitenkin anarkistien liike voimistuu ja Will sekä hänen laitoksensa halutaan tuhota. Max käännytetään anarkistien puolelle ja tulee hänelle kiire pelastaa Evelyn konemiehensä kynsistä. 
 
Voi kurjuutta
Transcendence on oppikirjaesimerkki huonosta sci-fi-elokuvasta: 1. Liikaa jäykistelyä. Johnny Depp oli vakava tosikko koko elokuvan ajan. Hän ilmeisesti yritti tekeytyä tietokoneneroksi parhaaksi näkemällään tavalla: olemalla persoonaton pökkelö. Paul Bettany kompastuu harvoin hyviin elokuviin. Nytkin hän oli vetänyt väärät uimahousut jalkaan eikä olisi kuulunut koko altaaseen. Rebecca Hall oli hyvin huolestunut vaimo ja koko ajan surun murtama. Kukaan ei jaksa katsoa tuollaista jatkuvaa angstailua kaikkien pääosaesittäjien taholta. Elokuva voi olla synkkä ilman, että kaikki ovat kuin seipään nielleitä. Ai niin Morgan Freemankin oli mukana. Ei valitettavasti pelastanut elokuvaa. 

2. Tekoäly on käytetty aihe ja jos haluaa syödä osansa siitä piirakasta, niin pitäisi olla jotain maksuvälinettä, että ansaitsee sitä kuluttaa. Tekoäly oli tässä hyvin hatara konsepti, jonka kasvoina kuvaruutu-Will jatkuvasti pousaili. 3. Alkaa lopusta. Jos elokuva alkaa näyttämällä maailman, jossa ollaan palattu tekniikkaa edeltävään aikaan sähköjen mentyä ja internetin räjähdettyä, niin voisiko sen osoittaa vähemmän alleviivaamammin kuin tässä kun näppistä käytettiin ovistopperina?

Elokuvan katselu tuntui hukkaan heitetyltä ajalta. 

**

Ohjaaja:Wally Pfister
Pääosissa:Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman
Kesto:119min
Valmistusmaa:UK, Kiina, USA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.