sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Nativity 2: Danger in the Manger! (2012)

Harmillisen vähän on tullut nyt katsottua jouluelokuvia vaikka kohtahan se joulu jo on. Aloitin jouluelokuvien tulituksen Nativity!-elokuvan jatko-osalla: Nativity 2: Danger in the Manger!. Pidin kovasti ykkösestä, mutta odotukseni eivät jatkista kohtaan olleet korkealla ja hyvä niin.

Donald (David Tennant) on ala-asteen uusi opettaja. Häntä edeltäny ykkösessä esiintynyt Martin Freemanin näyttelemä opettaja mr. Maddens oli kovin pidetty ja nyt Donaldilla on suuret paineet astua hänen saappaisiinsa. Luokkaa vahtii vain vastuuton ja leikkimielinen mr. Poppy (Marc Wootton). Donald ei ehdi kovin kauaa luokkaansa opettamaan kun jo mr. Poppy suostuttelee hänet viemään lapset osallistumaan joululaulukilpailuun Skotlantiin. Hänen lisäkseen kisaa osallistuvat hänen snobi kaksoisveljensä (David Tennant) sekä kilpailuhenkinen toisen luokan opettaja Gordon Shakespeare (Jason Watkins). Lasten vanhemmat eivät tiedä, että heidän lapsensa on viety tähän kilpailuun ja ovat syystäkin huolissaan.

Donald ja mr. Poppy
Nativity 2 kulki ensimmäisen osan höyryillä. Harmillisesti koko 1. elokuvan sydämenä toiminut Martin Freeman sekä hänen rakastettuaan esittänyt Ashley Jensen puuttui tästä kokonaan eikä David Tennant todellakaan ollut mies hommaan vaikkakin oli ihan hauska pahana kaksoisveljenään. Elokuvan  juonenkehittely oli myös alkueliöiden tasolla, koska heti alussa päätettiin jo lähteä jonnekin Skotlantiin lapsibussillisen kanssa. Elokuvan sisältö muodostuikin suurelti matkalla tapahtuvista kömmähdyksistä sekä lukuisista musiikkiesityksistä (liian monista).

Rahastuksen makua, jonka olisi voinut antaa anteeksi jos Martin olisi ollut mukana.

**

Ohjaaja:Debbie Isitt
Pääosissa:David Tennant, Marc Wootton, Jason Watkins

Kesto:105min
Valmistusmaa:UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.