sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 6. joulukuuta 2014

Reservation Road (2007)

Reservation Road kertoo "hit and run" -tapauksen uhriksi joutuvasta pikkupojasta, Joshista (Sean Curley). Elokuvassa seurataan niin kuoleman kokenutta perhettä: isä-Ethania (Joaquin Phoenix), sisko-Emmaa (Elle Fanning) ja äiti-Gracea (Jennifer Connelly) kuin murhenäytelmän syyllistä, Dwightiakin (Mark Ruffalo).

Ethan ei voi käsittää kuka sieluton rikollinen voi ajaa hänen pikkupoikansa yli ja paeta tilanteesta. Niinpä hän päättää miltei pakonomaisesti selvittää syyllisen. Poliisia ei tunnu tapaus juurikaan kiinnostavan, joten Ethan syventyy omiin tutkimuksiin huolimatta vaimonsa vetoamuksista jättää homma sikseen elossa olevan per. Ethan jopa palkkaa asianajajan hoitamaan tapaustaan, joka on kuka muukaan kuin syyllinen itse. Dwight painii tahollaan omien syyllisyyden tuntojen kanssa ja kamppailee tunnustamisen sekä poikansa luona pysymisen välillä. 

Mukana myös Mira Sorvino Dwightin ex-vaimona.  

Tässä se tapahtui
Reservation road omaa vahvat näyttelijät tunteita herättävällä aiheella. Joaquin on uskottava surun murtamana isänä ja Connelly hallitsee luontaisesti surumielisen äidin. Mark Ruffalo on vähän siinä ja siinä. Hän ei oikein vangitse rooliaan piinaavan kauhuteon kanssa elävänä vaan kuvaus jää aika yksiulotteiseksi ankeiluksi. 

Elokuvassa on kyllä mielenkiintoinen idea esittää yliajo molempien osapuolien näkökulmasta varsinkin kun ajaja oli ihan tavallinen mies. Mielenkiintoa piti yllä jännitys siitä, että milloin Ethan tajuaa, että syyllinen on hänen asianajajansa ja että mitä sitten tapahtuu. 

Jännä elokuva joka ei kuitenkaan yltänyt täyteen potentiaaliinsa. 

***1/2

Ohjaaja:Terry George (Hotelli Ruanda)
Pääosissa:Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly
Kesto:102min
Valmistusmaa:USA, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.