sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 1. joulukuuta 2014

Dinner for Schmucks (2010)

Steve Carell näyttelee tässä Dinner for Schmucks -elokuvassa alhaisen älykkyysosamäärän omaavaa Barrya. Miehen harrastuksiin kuuluu kuolleiden hiirien etsiminen, täyttäminen sekä koristelu. Timiä esittävä Paul Rudd on puolestaan hyvin toimeen tuleva analyytikko, joka haluaa edetä firmassaan. Hän esitteleekin pomolleen kunniotusta herättävän idean ja saa siitä hyvästä kutsun vain harvoille tarkoitetulle illalliselle. Ainoa juju on siinä, että illalliselle täytyy tuoda joku kyvyn omaava idiootti. Tyttöystävänsä Julien (Stephanie Szostak) vastusteluista huolimatta Tim päättää viedä Barryn.

Mukana elokuvassa voi nähdä myös muun muassa Zach Galifianakisin, Ron "Konttorirotat" Livingstonin, Jeff Dunhamin sekä David "Pikku-Britannia Walliamsin. 

Tim, Barry ja hänen hiiristä koostuva Viimeinen ehtoollinen
Dinner for Schmucks on täysin idioottimainen elokuva. Sanomana on kliseinen: kaikki ihmiset ansaitsevat tasapuolista arvostusta puutteistaan huolimatta. En pidä Paul Ruddista, mutta tässä hän ei onnistunut ärsyttämään aivan niin paljon kuin yleensä..aina. Steve Carrelista puolestaan pidän ja hänellä olikin hetkensä. Kieltämättä elokuva viihdytti idioottimaisuudestaan huolimatta tai juurikin sen takia. Käsillä näpertämisestä pitävänä nautin Barryn hiiritaiteesta. Ron Livingstonia on aina ilo katsoa. David Walliams ei puolestaan tuntunut oikein sopivan elokuvaan tönkistelevänä aristokraattina.

Tyhmä, mutta vähän hauska.

**1/2

Ohjaaja:Jay Roach (Austin Powersit, Meet the parents)
Pääosissa:Steve Carell, Paul Rudd, Stephanie Szostak
Kesto:114min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.