sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 8. syyskuuta 2014

The Big White (2005)

The Big White sijoittuu Alaskan lumisiin maisemiin.

Paul Barnell (Robin Williams) on persaukinen matkatoimistovirkailija Alaskassa. Hänen vaimonsa Margaret (Holly Hunter) sairastaa - ainakin omasta mielestään - Touretten syndroomaa, mutta ei saa siihen virallista diagnoosia eikä näin ollen hoitoa. Paul onkin kovien paineiden alla saadakseen rahaa vaimonsa hoitoon sekä elämiseen. Paulin veljellä Raymondilla (Woody Harrelson) on miljoonan dollarin henkivakuutus eikä häntä ole viiteen vuoteen nähnyt kukaan. Henkivakuutuksen voi kuitenkin lunastaa vasta kun henkilö on ollut 7 vuotta kadoksissa. Niinpä Paul päättääkin käyttää roskiksesta löytämänsä ruumiin hyväkseen lavastaen sen veljekseen, jotta saisi vakuutusrahat. 

Paulin hienoa suunnitelmaa sotkee ainoastaan vakuutusasiaa hoitava epäileväinen Ted (Giovanni Ribisi), oikean veljen kotiinpaluu sekä ruumiista vastuussa olevat tappajat. 

The Big White -poster
The Big White ruumiillisti kaikki indie-elokuvan kliseet ja olikin tämän takia paikoin hieman kaavamaista katsottavaa. Robin Williams esitti kuitenkin hauskasti kaikkensa rahan eteen tekevää Paulia. Kirkkain tähti pätkässä oli kuitenkin Holly Hunter Tourette-potilaana. Hahmosta olisi helposti voinut tehdä mukahauskan kiroilijan, mutta Hollyn suorituksessa oli jonkinlaista surua mukana kuin hän ei tosiaankaan voisi omille puheilleen mitään. Mieleeni tulikin, että mihin Hollyn ura katosi mahtavan Pianon jälkeen. Woody Harrelson oli myös ihan hyvä hulluna veljenä vaikkakin turhan väkivaltainen.

The Big Whitestä sai parit hyvät naurut ja sen parissa oli ihan viihdyttävää, mutta elokuva tuntui jo nähdyltä.

***

Ohjaaja:Mark Mylod (Ali G Indahouse)
Pääosissa:Robin Williams, Giovanni Ribisi, Holly Hunter
Kesto:100min
Valmistusmaat: Saksa, Kanada, Uusi-Seelanti ja USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.