sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Flubber (1997)

Olin jo teini-iässä kun Flubber - maailman mahtavin mönjä (Flubber) ilmestyi, jolloin luonnollisestikaan tälläiset mönjäleffat eivät olisi voineet vähempääkään kiinnostaa. Flubber ei siis koskaan ole lapsuuteeni kuulunut enkä siitä minkäänlaista nostalgiaa tunne.

Philip Brainard (Robin Williams) on erittäin hajamielinen professori, joka viettää kaiken vapaa-aikansa kotilabrassaan häneen ihastuneen robotti-Weebon kanssa. Hän ja hänen tyttöystävänsä Sara (Marcia Gay Harden) ovat töissä opettajina lukiossa, joka meinataan rahoitusvaikeuksien takia sulkea. Sara on yrittänyt jo useaan otteeseen naida Philipin, joka ei koskaan muista tulla häihin. Sara antaa vielä yhden mahdollisuuden naimisiinmenoon ja kun Philip taas unohtaa, niin päättää Sara jättää hänet.

Philip on kuitenkin häidensä aikaan keksinyt uuden älykkään kumimaisen substanssin, joka tekee mahdolliseksi auton lentämisen sekä pitkät hypyt koripallokentällä. Philip on iloinen, että voi keksinnöllään pelastaa lakkautusuhassa olevan lukion. Mutka tulee kuitenkin matkaan kun ilkeä Chester (Raymond J. Barry) kätyreineen varastavat Flubberin ja kiristävät sillä Philipiä.
 
Flubber on hanskassa

Flubberissa on paljon lapsille suunnattua fyysistä "Yksin kotonamaista" huumoria. Jos ei ole kuten Homer, jonka mielestä parasta komediaa on pallo nivusiin, niin elokuvasta on vaikea saada mitään irti. Robin Williams oli ihan hyvä hajamielisenä professorina, mutta ei niin hyvä kuin Jerry Lewis elokuvassa The Nutty Professor. Elokuvan sisältö oli kuitenkin tyhjä kuin muovipussi (kun se on tyhjä). Mielestäni oli myös hieman erikoista, että Philip oli keksinyt itselleen lentävän robotin tekoälyllä, mutta ei sillä keksinnöllä pystynyt lyömään rahoiksi pelastaakseen lukionsa. Muutenkin aika rasittava äijä jos ei muista edes tulla omiin häihinsä. Flubber itsessään oli ihan söpö ja Weebo sympaattinen. 

**

Ohjaaja: Les Mayfield (Miracle on 34th Street, Timanttikyttä)
Pääosissa:Robin Williams, Marcia Gay Harden, Christopher McDonald
Kesto:93min
Valmistusmaa:USA

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.