sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Mrs. Doubtfire (1993)

Mrs. Doubtfire - Isä sisäkkönä (Mrs. Doubtfire) oli yksi lapsuuteni suosikkielokuvista. Minulla oli se VHS:llä, mutta kun meillä kävi varkaita, niin pöllivät he jostain syystä tämän elokuvan (ja Tyttöni mun -videokasetin myös).

Onnellinen perhe
Robin Williamsin esittämä Daniel eroaa puolisostaan Mirandasta (Sally Field), koska ei vaimonsa  mukaan osaa ottaa mitään vakavasti. Pariskunnan kolme lasta; Natalie (Mara Wilson), Lydia (Lisa Jakub) sekä Chris (Matthew Lawrence) määrätään äitinsä huoltajuuteen, koska Danielilla ei ole asuntoa tai työtä. Lasten isä on niin riippuvainen pienokaistensa näkemisestä, että päättää pestautua Mirandan kodinhoitajaksi  Mrs. Doubtfireksi naamioituneena. Daniel pääsee vaikuttamaan lastensa elämään uuden hahmonsa kautta. Kodinhoitajan ammattia opetellessaan tulee miehestä myös paljon siistimpi ja vastuullisempi henkilö. Hahmo avaa myös uusia uranäkymiä näyttelijärintamalla. Kireyttä kuitenkin aiheuttaa Danielin ex-vaimoa vikittelevä Stu (Pierce Brosnan), joka saa Mrs. Doubtfiren vihat päälleen.

Marenkinaamio
Mrs. Doubtfire toimi paremmin silloin kymmenisen vuotiaana. Mielestäni yksi hauskimpia kohtauksia oli se kun tarkastaja käy katsomassa onko Danielin asunto lapsille sopiva ja törmää Danielin esittäämään mrs. Doubtfireen, joka valehtelee olevansa Danielin sisko. Valmistaessaan teetä tarkastajalle on Daniel maskinsa menettäneenä "siskona" hätäpäissään läväissyt naamansa marenkikakkuun ettei hänen todellinen identiteettinsä paljastuisi ja kaataessaan teetä tarkastajalle putoaa tämän naamiosta isoja klönttejä tarkastajan kuppiin. Hauskaa oli myös pienet jekut joita Doubtfire teki exänsä uudelle poikaystävälle.

Nauroin vielä nytkin elokuvan tahdissa, mutta ehkä en enää niin paljon. Mielestäni oli kuitenkin hyvä ratkaisu, että Daniel ja Miranda eivät päätyneet yhteen vaan pääsivät sopuisaan erillään eloon. Omat vanhempani ovat vieläkin yhdessä, mutta voin kuvitella, että ehkä avioerolapselle elokuvaa on ollut kiva katsoa kun ei tarjoile sitä perinteistä ydinperheen mallia.

Robin Williamsin oli määrä esiintyä Mrs. Doubtfiren jatko-osassa, mutta päätti elämänsä ennen sen varsinaisia kuvauksia. Robin ei olisi halunnut elokuvalle jatko-osaa tehdä, mutta taloudellisten vaikeuksien takia hyväksyi roolin. Varmastikin parempi Robinille sekä katsojille, että hanke ei toteutunut.

***

Ohjaaja:Chris Columbus (Yksin kotona, Yhdeksän kuukautta, Robotin elämää)
Pääosissa: Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan
Kesto:125min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.