sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

R.I.P.D. (2013)

R.I.P.D. - Haamukytät (R.I.P.D) eli ripped from M.I.B.

Nick (Ryan Reynolds) on poliisi, joka päättää varastaa huumediilereiltä pidätyksen yhteydessä kultaa parinsa (Kevin Bacon) kanssa. Nick tuntee syyllisyyttä asiasta ja päättää, että palauttaa kullan. Hänen mätä parinsa kuitenkin ampuu Nickin tarkoituksenaan viedä tämänkin kulta. Kuollessaan Nick saa päättää ryhtyykö hän "Rest in peace - department:n" poliisiksi vai meneekö tuomiolle. 

Nick saa uusissa lainvoimissa parikseen eksentrisen Royn (Jeff Bridges), joka on toiminut "haamukyttänä" jo hyvän aikaa. Nick ja Roy lähetetään maan päälle viemään karanneita kuolleita takaisin helvettiin. Roy ei voi kuitenkaan kertoa, että on takaisin maisemissa suremaan jääneelle tyttöystävälleen, koska hän on eri näköinen (vanha kiinalainen mies) kuin eläessään. Hänellä on myös kana kynittävänään vanhan parinsa kanssa. 

Haamukyttiin?
Lähdin katsomaan elokuvaa hieman ristiriitaisin tuntein, koska en erityisemmin pidä Ryan Reynoldista tai siis hän vain ei mielestäni ole kovinkaan hyvä näyttelijä ja Jeff Bridgesiä sekä Kevin Pekonia puolestaan arvostan suurestikin. Jeff ja Kevin eivät kuitenkaan valitettavasti pelastaneet elokuvaa, koska se oli kuin kopio elokuvasta Men in Black. Siinä missä Will Smith pareineen metsästi ihmisten keskuuteen soluttautuneita alieneita, niin metsästi Ryan Reynolds pareineen elävien ihmisten keskuuteen soluttautuneita kuolleita. 

Asetelma oli siis kulunut eikä juoni saati näyttelijät häikäisseet. Jeff Bridgesin hahmo tosin toi muutaman naurun esiin.

**

Ohjaaja:Robert Schwentke
Pääosissa: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Mary-Louise Parker
Kesto:96min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.